10 engste achtbanen van de wereld (2.0)

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Geactualiseerd op: - 1.075 keer opgeroepen

Ik heb al eens eerder een zelfde top 10 hiervan gemaakt. Die vond ik zo slecht, dat ik nu een 'remake' ervan maak.
Hier een kleine greep uit de lijst van achtbanen die de top 10 net niet haalde: X-Scream, Dodonpa, Silver Star, Sky Scream, Fury 325, Altair CCW 0204, Invertigo, Top Thrill Dragster en Full Throttle.

 • Plek 10
  Naam: Thunder Dolphin
  Land: Japan
  Inversies: 0
  Deze achtbaan gaat over hoge gebouwen heen door de stad. Er zitten behoorlijk wat scheve stukken in (net geen inversie) en zo lijkt het alsof je er vanaf valt. Maar moet je je eens voorstellen: wat nou als dat karretje niet goed gemonteerd zit? Dan val je echt letterlijk te pletter. Ik hoop voor alle klanten daar dat Buurman en Buurman niet de monteurs zijn. Echt langzaam is ie ook niet, namelijk 86,5 kilometer per uur, welteverstaan.
 • Plek 9
  Naam: Tower of Terror II
  Land: Australië
  Inversies: 0
  Australië staat bekend om haar vele dodelijke dieren: van gifslangen tot zoutwaterkrokodillen. Deze achtbaan lijkt er in elk geval verdacht veel op. Met 161 kilometer per uur schiet deze achtbaan je van het donker - ZOEF! - vlak omhoog (vrij pittig). Er is nog zo'n zelfde soort achtbaan die té identiek was: Superman: Escape from Krypton (Verenigde Staten van Amerika), deze is niet zo snel (158 kilometer per uur), maar wel net iets hoger.
 • Plek 8
  Naam: Wicked Twister
  Land: Verenigde Staten van Amerika
  Inversies: 2
  Zijn naam heeft ie niet gejat: in deze omgekeerde achtbaan twist je met een snelheid van 115,5 kilometer per uur. De inversies komen onverwachts aan en je gaat als een shuttle heen en weer, een hele minuut lang. Lijkt me behoorlijk eng.
 • Plek 7
  Naam: Millennium Force
  Land: Verenigde Staten van Amerika
  Inversies: 0
  Deze achtbaan staat ook in Cedar Point (net als de vorige), alleen is dit gewoon een normale stalen achtbaan. Deze baan heeft zo'n beetje alles: snelheid (152,5 kilometer per uur), hoogte (94 meter) en lengte (2010 meter). Dit is stiekem nadelig, dit maakt het extreem druk bij deze achtbaan.
 • Plek 6
  Naam: Formula Rossa
  Land: Verenigde Arabische Emiraten
  Inversies: 0
  Deze achtbaan staat in Ferrari World in Abu Dhabi (grootste overdekte pretpark ter wereld). Hij past daar ook zeer goed: dit is namelijk de allersnelste achtbaan van de wereld en dat betekent dat je met 240 kilometer per uur de baan opschiet. Dus wil je weten hoe het is om net zoals Max Verstappen in een Formule 1 racewagen te zitten? Dan moet je hier echt eens een keertje op vakantie gaan. Gedurende de rit moet je zelfs verplicht een bril op, dan is het nog realistischer.
 • Plek 5
  Naam: Red Force
  Land: Spanje
  Inversies: 0
  Dit is de nieuwste achtbaan uit dit lijstje: open sinds 6 april 2017. Deze achtbaan is 112 meter hoog en gaat 183 kilometer per uur. Er staat zelfs een Ferrari-logo op. Het Ferrari-logo op de achtbaan was heel veel werk. Misschien goed om te proberen voordat je in de Formula Rossa gaat of misschien erna.
 • Plek 4
  Naam: Kingda Ka
  Land: Verenigde Staten van Amerika
  Inversies: 1
  Dit is de hoogste en op 1 na snelste achtbaan ter wereld. Tot 24 november 2010 was het de allersnelste achtbaan van de wereld met 206 kilometer per uur (hij wordt door de Formula Rossa ingehaald). Het blijft voorlopig ook de hoogste achtbaan van de wereld met 139 meter. Met een inversie is ie met gemak enger dan de Red Force.
 • Plek 3
  Naam: Gravity Max
  Land: Taiwan
  Inversies: 1
  Het enge aan deze achtbaan is dat je rails wordt losgemaakt van de rails en wordt vastgeklemd aan een andere rails, dus je zit op een bepaald moment gewoon letterlijk los van de baan. Maar wat vervolgens ook spannend is, is dat je met een hoek van 90 graden naar beneden toegaat. Zo, dat is heet. Serieus, ik zou me meteen verbranden. Grapje, natuurlijk, ik bedoel met 90 graden hoe steil dat is. Deze achtbaan is open sinds 2001 en was de 1e achtbaan van de wereld met 90 graden afdaling in een stalen achtbaan met kantelsysteem.
 • Plek 2
  Naam: Takabisha
  Land: Japan
  Inversies: 7
  Dit is de steilste achtbaan van de wereld, omdat ie een afdaling heeft van 121 graden (dat is dus nog heter dan de Gravity Max). Het is ook best eng als je in 2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en de hele rit 7 keer over de kop gaat. De achtbaan met de meeste inversies van de wereld heeft het dubbele aantal van wat deze heeft (oftewel 14).
 • Plek 1
  Naam: X2
  Land: Verenigde Staten van Amerika
  Inversies: 3
  Deze achtbaan is geopend in 2002 en was daarmee 's werelds 1e achtbaan met 360 graden draaiende stoelen (nog heter dan de Gravity Max en de Takabisha bij elkaar, dat maakt samen 211 graden). Met 3 keer over de kop gaan en duizelig worden van ondersteboven en kantelende stoelen is dus vrij pittig. Ik hou wel van achtbanen, maar ik weet niet of ik in deze ga.

Beoordeel deze quiz

commentaren (0)

autorenew