10 spectaculaire achtbanen

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 1.030 keer opgeroepen

Achtbanen zijn van zichzelf al vet (ook kinderachtbanen), maar deze zijn echt bizar niet normaal. Een aantal achtbanen, zoals de Dodonpa en de Goliath vallen af.

 • Plek 10
  Naam: Dragon Khan
  Park: Port Aventura
  Staat in: Salou, Spanje
  Na het instappen wordt de trein via een kleine val op de lifthelling gebracht om zo tot het hoogste punt te klimmen. Hierna stort de trein zich richting de aarde om dan weer in een looping te komen. Na het eerste deel wordt de trein lichtjes afgeremd om zo aan het tweede deel te beginnen. Hier wordt ook een foto genomen van de bezoekers. Op het einde wordt de trein volledig afgeremd, wat soms nogal ruw is.

 • Plek 9
  Naam: Shambhala
  Park: Port Aventura
  In: Salou, Spanje
  Sinds de opening op 12 mei 2012 is dit al 1 van de grootste trekpleisters van Spaanse achtbanen (1680 bezoekers per uur). De baan is iets langer dan anderhalve kilometer, de rit duurt 3 minuten en gaat 134 kilometer per uur en gaat zelfs 2 meter onder de grond. Goedkoop was deze achtbaan niet (25 miljoen euro) en hij heeft zelfs een magnetisch remsysteem. Tot 7 april 2017 was het de hoogste achtbaan in Spanje, hij wordt ingehaald door de Red Force (112 meter).
 • Plek 8
  Naam: Millennium Force
  Park: Cedar Point
  In: Sandusky, Verenigde Staten van Amerika
  De baan is net iets langer dan 2 kilometer, bijna 94 meter hoog en gaat 158 kilometer per uur. Per dag is deze achtbaan 24 uur geopend. Je kijkt zo uit boven Lake Erie. De bouw kostte 25 miljoen dollar. De first-drop is 91,5 meter diep en je gaat met een hoek van 79 graden uiteindelijk naar beneden toe. Zo, dat is heet, serieus, ik zou me meteen verbranden. Grapje, natuurlijk, ik bedoel met 79 graden hoe steil dat is. De rit duurt 2 minuten en 22 seconden. Dit zorgt voor een bezoekersaantal van rond de 1300 per uur.
 • Plek 7
  Naam: Wicked Twister
  Park: Cedar Point
  In: Sandusky, Verenigde Staten van Amerika
  De naam zegt het eigenlijk al: in deze achtbaan twist je met een snelheid van 114 kilometer per uur. Je gaat steeds heen en weer en de baan heeft onverwachte inversies (lijkt me behoorlijk eng).
 • Plek 6
  Naam: Smiler
  Park: Alton Towers
  In: Farley, Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië
  Dit is een zeer duizelingwekkende achtbaan met optische illusies die gedurende de rit draaien. Dit is tevens de achtbaan met de meeste inversies van de wereld: hij heeft er maarliefst 14. Dus als je echt misselijk wilt worden, moet je hier meer dan 3 keer achter 1 ingaan.
 • Plek 5
  Naam: Gravity Max
  Park: Lihpao Land Discovery World
  In: Houli, Taiwan
  Dit is 's werelds 1e achtbaan met een afdaling van 90 graden. Het zeldzame aan deze rit is dat je rails wordt losgemaakt van de rails en wordt vastgeklemd aan een andere rails. Dus je zit op een bepaald moment gewoon letterlijk los van de baan. Deze achtbaan in Lihpao Land is dus echt 1 van de minder algemene achtbanen op aarde.
 • Plek 4
  Naam: Takabisha
  Park: Fuji-Q Highland
  In: Fujiyoshida, Japan
  De Dodonpa staat hier ook, maar die belandt hier nog net niet. De Takabisha is de steilste achtbaan ter wereld met een afdaling van 121 graden (dat is dus nog heter dan de Millennium Force en de Gravity Max). Maar wat vervolgens ook spannend is, is dat deze achtbaan 7 inversies heeft en de afdaling is het hoogste punt, maarliefst 43 meter hoog.
 • Plek 3
  Naam: X2
  Park: Six Flags Magic Mountain
  In: Santa Clarita, Verenigde Staten van Amerika
  Dit is best een enge achtbaan. Een 4-dimensionale achtbaan met stoelen die wel 360 graden draaien. Dus je gaat letterlijk de complete baan over, eronder en erop. 's Werelds 1e 4-dimensionale achtbaan, sowieso zijn sommige Six Flags achtbanen vrij pittig.
 • Plek 2
  Naam: Kingda Ka
  Park: Six Flags Great Adventure
  In: Jackson, Verenigde Staten van Amerika
  Tot 24 november 2010 was dit de allersnelste achtbaan van de wereld met 206 kilometer per uur (hij wordt ingehaald door de Formula Rossa, daar komen we dadelijk even op terug). In 3,5 seconden ga je naar het hoogste punt van 139 meter. Dus Kingda Ka is de hoogste en op 1 na snelste achtbaan ter wereld.
 • Plek 1
  Naam: Formula Rossa
  Park: Ferrari World
  In: Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
  Deze achtbaan heeft een zeer toepasselijke 'woonplaats'. Dit is namelijk de allersnelste achtbaan van de wereld. Dit betekent dat je met 240 kilometer per uur de baan afschiet (wel op de baan, ja, je snapt wat ik bedoel). Je moet zelfs een bril gedurende de rit, hopelijk verlies je niet net als Niki Lauda een deel van je oor. Dus wil je weten hoe het is om als Max Verstappen aan een Formule 1 deel te nemen? Dan moet je als Michael Schumacher hier maar eens een keer op vakantie gaan. Gebouwd op 4 november 2010 en 20 dagen later in gebruik genomen.

Beoordeel deze quiz

commentaren (0)

autorenew