10 leukste kinderpretparken van Nederland

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 3.247 keer opgeroepen

Als je al een aantal keer hebt gekeken met de kids, is dit een hele handige lijst. Dippiedoe valt af, omdat deze al voorkomt in Nederlandse pretparken in het algemeen: De topattractie is de Tyfoon, een hele leuke Zirier-baan. Echter moet je daar wel wat groter voor zijn (uit mijn hoofd was de minimale lengte 1,20 m). Het park is voornamelijk gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar.

 • Plek 10
  Park: Speelstad
  Ligt in: Oranje, Drenthe
  Dit was 1 van de grootste pretparken van heel Nederland (zo'n 4 voetbalvelden). De eigenaar van het park was Hennie van der Most (onder anderen ook eigenaar van Wunderland, een Duits park in Kalkar, ook dit park is omgekocht). Het park richt zich vooral op attracties voor kinderen tussen de 2 en de 10 jaar. En je hoorde het goed, ik zei 'was', want dhr. van der Most besloot najaar 2015 dat het park gesloten werd, omdat bezoekers wegbleven. Het Vakantiepark, oorspronkelijk Pipodorp, gebaseerd op Pipo de Clown, bestaat nog wel. De wagens zijn door Chris Veldhof geschilderd in de vorm van woonwagens. In het park stond 1 achtbaan, een spookhuis, een schommelschip, zweefmolens, allerlei trampolines en nog veel meer. Ik was 1 van de laatste bezoekers.
 • Plek 9
  Park: Sprookjeswonderland
  Ligt in: Enkhuizen, Noord-Holland
  De reden waarom deze zo laag staat, dit park heeft geen achtbanen of wildwaterbanen. Je hebt echter wel een schommelschip en pony's waar je op kunt rijden. De naam is logisch: in dit park staan heel wat sprookjes, hiermee denk je meteen aan het Sprookjesbos in de Efteling (Kaatsheuvel, Noord-Brabant), Sprookjeswonderland baseert zich echter alleen maar op sprookjes. Als je kleinere kinderen hebt die toch niet in de grotere attracties, zoals de Python, Baron 1898 of Joris en de Draak, mogen, is dit wonderland van sprookjes een goed alternatief.
 • Plek 8
  Park: Plopsa Indoor
  Ligt in: Coevorden, Drenthe
  Dit park heeft ook een hele goede reden om zo laag te staan: dit park heeft niet zo heel veel attracties, buiten wel een aantal, maar niet zoveel en dit is niet het goedkoopste kinderpretpark. Het is wel extreem leuk voor de kinderen natuurlijk, want al die figuren, Maya de Bij, Wickie de Viking, K3, Bumba, Samson en Gert, Piet Piraat, Mega Mindy. Ik kan ze allemaal opnoemen. Het park zelf heet ook niet voor niets Plopsa INDOOR, want meer dan de helft staat binnen, ideaal met slecht weer. Het park ligt vlakbij een CenterParcs vestiging (Huttenheugte) in Dalen (ook in Drenthe), dus mocht je er vrij snel uitgekeken zijn, kun je er een geslaagde trip van maken (alleen is een nadeel van CenterParcs wel dat het vrij prijzig is). In dit park zijn vooral figuurtjes, optredens en fotomomenten met je favoriete Studio 100 figuurtje.
 • Plek 7
  Park: Amusementpark Tivoli
  Ligt in: Berg en Dal, Gelderland
  Dit park ligt vlak naast Nijmegen. De naam is gelijk aan een keverbaantje, een Tivoli-achtbaan. Je hebt ook de swing-up, een hele leuke molen is dat, echter moet je daar wel wat groter voor zijn (net als de Tyfoon, uit mijn hoofd is de maximale lengte 1,20 m). Er staan genoeg tafels met stoelen waar jij bijvoorbeeld lekker een spelletje op je telefoon kan doen en de meeste attracties kunnen de kinderen gewoon zelfstandig doen. Verder is er een spookhuis en allerlei springkussens. Een kind zou zich hier echt de hele dag kunnen vermaken.
 • Plek 6
  Park: De Valkenier
  Ligt in: Valkenburg, Limburg
  De plaats waar dit park ligt is niet te verwarren met de Valkenburg in Leiden, Zuid-Holland. Er is wel een nadeel met slecht weer, want alles staat buiten (de enige attractie die binnen staat is een klimtoren). Ook dit park heeft een Tivoli-achtbaan, alleen is dit een dubbele 8 (de Kikkerachtbaan in Duinrell, Wassenaar, Zuid-Holland, is daar ook een voorbeeld van), Amusementpark Tivoli heeft een enkele 8. Je hebt hier onder meer een glijbaan, een draaimolen, een oldtimerbaan, een paardenbaan, een reuzenrad, botsautootjes, zelfs een kleine kinderboerderij en ga zo maar door. Dit park is totaal niet duur aan entree, hier kun je kinderen echt een onvergetelijke dag bezorgen.
 • Plek 5
  Park: Kinderstad
  Ligt in: Heerlen, Limburg
  Toverland, Valkenier en hier nog een Limburgs pretpark. Dit park is wel volledig indoor, dus ideaal met allerlei weersomstandigheden. Je hebt als topattractie een kinderachtbaan in de Mine Train stijl. Ze hebben ook een wildwaterbaan, botsauto's, een zeer grote klimtoren, wat verschillende glijbanen en draaimolens. Kortom, ideaal om met neerslag even te bezoeken en een onvergetelijke dag bezorgd krijgen als kind van je ouders (kan ik uit ervaring vertellen).
 • Plek 4
  Park: De Waarbeek
  Ligt in: Hengelo, Overijssel
  Een nadeel van dit parkje is wel dat het niet zo heel groot is. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: alle attracties staan dicht op elkaar. Als kind kun je diverse attracties met het hele gezin doen. De bekendste attractie is de Rodelbaan, dit is de oudste stalen achtbaan ter wereld en een leuke achtbaan, omdat je hem met je hele familie kan doen en de oldtimerbaan is ook 1 van de oudste exemplaren in de wereld. Het hele gezin kan zich hier de hele dag vermaken.
 • Plek 3
  Park: Duinen Zathe
  Ligt in: Appelscha, Friesland
  Dit park heeft een all-inclusive formule waar je 1 prijs betaalt aan de entree en gratis frisdrank (waaronder cola, sinas, 7-up) en eten erbij krijgt. De bekendste attractie is de Big Apple, een soort Tivoli-achtbaan alleen deze keer in de vorm van een rups (deze achtbaan heb je vast weleens gezien op de kermis). Ze hebben Verkeerspark Assen omgekocht van Drouwenerzand, hier kun je met een skeltertje rondrijden door een verkeerssituatie en voor kinderen is dat uiteraard fantastisch.
 • Plek 2
  Park: Drouwenerzand
  Ligt in: Drouwen, Drenthe
  Ook hier krijg je een all-inclusive formule van gratis eten en drinken en dit park ligt niet zo heel veel ver van Duinen Zathe af en deze 2 parken zijn elkaar 'kapot aan het concurreren'. Qua eten kunnen je frieten krijgen of kroketten en frikadellen, je kan zelfs fruit krijgen, mocht je het gezond willen. Het is echt een heel groot park waar een kind zich zo na 10 minuten al vermaakt (dus omdat het een groot park is, staat er ook een achtbaan, er staat ook een breakdance, die zie je ook niet zo heel snel in pretparken of kermissen, zelfs een parajump, op de Nederlandse kermis is dit een unieke attractie).
 • Plek 1
  Park: Koningin Julianatoren
  Ligt in: Apeldoorn, Gelderland
  Dé koning onder de kinderpretparken: nu heet het officieel 'Julianatoren', omdat prinses Juliana in 2004 overleed, maar bij veel mensen staat dit park nog altijd bekend als de 'KONINGIN Julianatoren'. Dit is een groot park, ze hebben 1 achtbaan, 1 reuzenrad en noem alles maar op en alle attracties staan dicht op elkaar. Zo kun je als ouder je kinderen hun eigen weg laten gaan, op zo'n klein oppervlak heb je algauw tafels met stoelen waar je lekker kunt relaxen op je telefoon of wat voor ding dan ook, je gaat wat werk afmaken van je werk. Net als voor heel veel parken in dit lijstje, kunnen kinderen de meeste attracties zelfstandig doen. Bijna iedereen is er fan van.

Beoordeel deze quiz

commentaren (3)

autorenew

LDI Dargel de Boer (72223)
voor 1873 dagen
@Professor. Anderling Het gaat om kinderpretparken, de Efteling is meer een familiepretpark
Sowieso, waarom kijk je hier nog naar? Dit is rommel, je kan beter mijn nieuwere countdowns bekijken.
stitch (51117)
voor 1943 dagen
nummer tien is al 4 jaar weg
Professor. Anderling (60474)
voor 2047 dagen
WAAR IS DE EFTELING!!!