10 irritaties in pretparken

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 2.367 keer opgeroepen

Attracties, pretparken, het is allemaal superleuk. Maar soms ook niet zo. De Fast Lane ticket valt af, omdat dat niet verboden is en parken introduceren dat zelf.

 • Plek 10
  Toiletten
  Alleen de wc's al staan me niet aan. Want de 1e wc is ranzig, de andere wc is druk en de andere wc moet je nog een keer voor betalen. In het ergste geval heb je ze alle 3, een veel te drukke ranzige wc waar je voor moet betalen. Vooral smerige toiletten zijn irritant, dat is zo ranzig, als je in een pretpark bent en de toiletten zijn niet schoon. Mannen hebben daar iets minder last van, want als wij een grote boodschap moeten doen, moeten wij ook zitten of gewoon zoals de Fransen dat doen, met je schoenen op het toilet. Maar vrouwen hebben daar meer last van, er wordt vaak gezegd dat vrouwen schoner zijn dan mannen. Dat is niet waar, hoor. Vrouwentoiletten kunnen ook heel ranzig zijn, waar de lappen en stoppen tegen de vloer en de muur aangeplakt zitten.
 • Plek 9
  Wachtrijen
  Ja, het is gegeven als je naar een pretpark gaat, vandaar de 9e plek. Dit is de reden dat ik meestal op de rustigere dagen naar zo'n park ga, als ikzelf studiedag hebt en als iedereen naar het werk is. Ik heb echt een hekel aan wachten en de rijen hoeven niet zolang te zijn, het kan echt veel sneller. Ik vind 5 minuten al vrij lang wachten, maar ik ben ook wel een verwend nest.
 • Plek 8
  Irritant volk
  Wat ik weleens vaker aantref in pretparken, zijn goed getrainde gezinnen bestaande uit leuke ouders met gezellige kinderen. Maar daarentegen zijn er ook van die té verwende nesten die als een ongelijk projectiel door je heen rennen en als ze dan uiteindelijk bij een ouder zijn, gaan ze lopen janken en zeiken dat ze een ijsje, een snoepje of wat dan ook willen hebben. Waar ik me meer aan irriteer, zijn die hipsterjongemannen, die houden zich in de regel niet aan de regels: ze vernielen de boel, zijn luidruchtig, zijn baldadig, gebruiken drugs en ga zo maar door. Je ziet nou niet echt vaak een oma die voordringt met een jointje in haar bek, dat is meer jongerengedrag.
 • Plek 7
  Actiefoto
  De actiefoto zelf is niks mis mee. Voor de mensen die niet weten wat dat is: tijdens de rit wordt een fotootje van je gemaakt, je treft dit vaker aan in achtbanen, dan flits en dan scheur jij met 80 kilometer per uur voorbij. Maar er zijn mensen die voor de lol middelvinger opsteken naar die camera of andere gekke gebaren. Misschien is dit wel leuk voor jezelf, maar denk eraan: er lopen ook kleine kinderen rond die dat zien en dat is nogal ongepast gedrag, omdat die er nog niet aan toe zijn.
 • Plek 6
  Spugen
  Wit speeksel, aan overgeven kun je niks doen. Dit zie je vaker in een topspin. Een topspin is een bank die als een soort vliegend tapijt over de kop draait. Dat als je over het randje heen hangt dat iemand dan uit de attractie tuft. Dat vind ik echt zo goor. Je ziet het ook weleens in een monorail, ik heb het weleens gezien, op mij is het nog niet gebeurd. Maar als het ooit gebeurt, kan diegene rekenen op een flinke knal voor zijn kop.
 • Plek 5
  Kliederen op muren
  Je bent bijna bij een attractie en dan staat er: 'Sjonnie was hier'. Boeien, maar ik zie ook weleens abnormaal beledigende content, zoals ziektes en seksistische teksten. Dat is gewoon vandalisme en dat vind ik ronduit asociaal gedrag.
 • Plek 4
  Afval
  Hier stoor ik me sowieso 3 keer meer aan dan de vorige dingen bij elkaar. Om bijna elke hoek heb je een bak, maar er zijn mensen die voor de lol ernaast gooien, die mogen ze eventueel verwijderen van het park. Maar in augustus heb je er meer last van, omdat erop die afvalbakken dan wespen afkomen. Die wespen mogen ze wel kapotmaken. Dan moet je bij overvolle prullenbakken of erop gooien wat er alsmaar afvalt. Je kan ook gewoon vasthouden, maar dan loop je de halve dag door het park en dat ziet er niet echt uit.
 • Plek 3
  Slecht weer
  Hier kunnen we allemaal niks aan doen, maar het is wel bloedirritant. Er wordt op het nieuws verteld dat het 26 graden wordt. Dus je gaat naar een pretpark, je stapt de auto in, anderhalf uur later kom je aan, het is nog steeds prachtig weer en je hebt er zin in. Maar dan, na 2 uurtjes, begint de hemel te betrekken, het wordt grijzig en de rest van de dag regent het. We kunnen hier helaas niemand de schuld van geven, behalve de weersgoden.
 • Plek 2
  Weinig materiaal
  Stel, er is een wachtrij van een halfuur, dat wordt als normaal gezien, maar ik zie dat niet zo. Dus een personeelslid kan op de baan 3 treintjes zetten, maar ze zetten 2 treintjes in. Of er zijn 4 of 5 lege plekken, dat kan nog, maar in 1 volledig lege wagon hadden gewoon 2 mensen kunnen zitten. Of het wordt rustiger, je hebt een wachtrij van een kwartier, dus blijft er nog maar 1 treintje over en ik keur dat soort systemen helemaal niet goed, dan heb je alles van 30 minuten of misschien zelfs 3 kwartier (45 minuten) of 4 kwartier (60 minuten, een uur). Europapark doet dat niet, want hun slagzin is 'wij houden niet van lege attracties', alle treintjes worden behouden en mensen worden met 6 man in een bootje gezet. Maar je hebt pretparken met bijvoorbeeld 7 kinderen van een schoolreisje die allen in een apart bootje willen, dus dan sta je 7 keer langer te wachten dan wat eigenlijk de bedoeling is, maarja, helaas.
 • Plek 1
  Kapotte attracties
  Er is een lange rij, je bent bijna aan de beurt: 'Ladies, and gentlemen, we have a technical problem.' Dan ga je nog langer wachten, bij achtbanen en een reuzenrad zou hier wel sneller wat aan gedaan worden. Maar ik als attractiefan ga ook voor de kleinere bijattracties, zoals zwierende kopjes. En bij sommige attracties blijft de attractie gesloten en blijft ie wekenlang ook gewoon kapot. Kostenwissel slaat sowieso al nergens op, we betalen er allemaal evenveel ervoor. Of zoals met een aantal attracties in Dippiedoe is gebeurd, wordt de attractie gesloopt, terwijl je weet dat het veel sneller kan.

Beoordeel deze quiz

commentaren (2)

autorenew

Rivano (39459)
voor 1942 dagen
Ik wil niet meer naar de Efteling toe 'T_T'
Quinten Danel (84840)
voor 2080 dagen
😂 Ik ga straks met school naar de Efteling. Ik heb er gelijk minder zin in!😝