Top 10 lijstjes -» De beste counter-gezegden om conflicten te beëindigen

8 coole uitspraken die je tegenstander van streek zullen brengen!

Twee houten etalagepoppen afgebeeld als twee vechtende mensen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: iemand begint een ruzie, jij gooit er een of twee vervelende opmerkingen in, het gaat nergens heen en het begint ongemakkelijk te worden. En dan, een uur, een dag of een week later, bedenk je eindelijk de gezegde die je had kunnen gebruiken om je tegenhanger echt te dissen - of wat de kinderen tegenwoordig ook zeggen. Je kunt dit omzeilen door het hele gesprek te eindigen met een simpele zin. Als het niet de liefde van je leven is, moet je je niet inhouden. De truc is om het hoofd koel te houden.

Je zou natuurlijk een paar coole uitspraken kunnen oppikken van beroemdheden of de incidentele knorrige Twitter-gebruiker. Dit zijn zeker stoere uitspraken die je altijd kunt gebruiken in het leven als "heb uw naaste lief" weer eens extreem moeilijk wordt gemaakt. Maar "Loop naar de hel" wordt ouder en is niet meer de meest effectieve uitspraak, nietwaar? Zou het niet veel cooler zijn om de haters en trollen te beantwoorden met iets wat ze nog niet gezien hebben op een lijst van grappige tweets van beroemdheden?

En laten we eerlijk zijn. De meeste van de beste tellers van beroemdheden zijn ook verzonnen. Beroemdheden hebben immers een heel social media team achter zich staan, want die bijtende opmerkingen schrijven zichzelf vaak niet! Fictief of niet, het zorgt zeker voor goede publiciteit! Vraag maar aan Monica Lewinsky, die sinds de jaren negentig steeds weer dezelfde grap uithaalt! En het werkt elke keer.

Gelukkig kan het internet je sociale media team zijn! Laat je inspireren door onze beste uitspraken (en redenen om ze te gebruiken). Ze zijn slim - en sommige zijn nog bijdehand ook!

1. "BEDANKT"

Gewoon "bedankt" zeggen laat een onbeleefd persoon niet alleen zien dat zijn poging om je kwaad te maken mislukt is, het laat je ook volwassen lijken (volwassenheid is een voorwaarde voor de beste klappen). Het is een erkenning dat je weliswaar de onbeleefde bedoeling van de persoon herkent, maar dat je er niet boos over bent. Als de beledigende persoon ziet dat zijn nare woorden jou niet van streek hebben gemaakt, zal hij zich niet kunnen verdedigen en zich onmiddellijk terugtrekken. Als je naar de persoon uithaalt, zou dat je dag alleen maar bederven en hem of haar laten winnen. Blijf dus cool.

2. "IK WAARDEER JE STANDPUNT."

Vooral als de beledigende persoon onvolwassen is, kom je door deze uitspraak intelligenter en volwassener over. Hun onbeschoftheid toont alleen maar hun basale onzekerheid, dus onthoud dit als je je in zo'n situatie bevindt en laat je niet verleiden om lager te zakken. Uiteindelijk heb jij de controle over jezelf, dus geef deze persoon niet de macht om je naar beneden te sleuren. Een snelle manier om je op te beuren is te weten dat je de juiste weg bent ingeslagen en uiteindelijk beter af zult zijn dan de ander. Coole uitspraken werken immers alleen als de ander ze begrijpt. Houd het dus eenvoudig en gebruik dissonanten die de persoon al kent uit zijn eigen leven.

Je ziet er niet alleen beter uit, maar je vindt ook een manier om een fysieke confrontatie te vermijden. De meeste mensen verwachten een escalatie. Je kalmte geeft je tijd, want het kan anderen enorm verwarren.

3. "WE ZIJN KLAAR MET DIT GESPREK."

Soms betrapt iemand je op een zwak moment, wanneer je voelt dat je jezelf niet kunt beheersen zonder te verliezen. Als dit gebeurt, kun je het gesprek het beste gewoon beëindigen met een zin als deze. Dit is vooral belangrijk als je een relatie niet blijvend wilt beschadigen. Soms raken we immers in conflict met een geliefde. Soms zijn brutale opmerkingen of gevatte antwoorden niet de juiste weg. Zo behoud je je waardigheid en laat je de ander weten dat zijn beledigende opmerking of vraag onaanvaardbaar was. Het gesprek is voorbij voordat het nog kwetsender kan worden.

4. "WAT WAS DE REDEN DAT JE DAT ZEI (OF DEED), EN VERWACHT JE ECHT EEN ANTWOORD?"

Dit is vooral handig voor een groep en levert snel resultaat op. De beledigende persoon zal uit zijn evenwicht worden gebracht omdat je kalm, koel en beheerst lijkt, ook al hadden ze verwacht dat je zou ontploffen. De persoon zal weten dat je bereid bent om dingen uit te praten in plaats van ruzie te maken, en hij of zij krijgt de kans om de gunst terug te geven en zich tegenover jou te verontschuldigen in het bijzijn van je vrienden, familie, collega's (of wie dan ook). Een verbale aanval is hiervoor niet eens nodig.

Pro tip: Als hij of zij brutaal "ja" zegt op het tweede deel van de vraag, zeg dan gewoon: "Het lijkt erop dat je pech hebt," en ga verder zonder de persoon verder een blik waardig te gunnen.

5. "DAT KWETSTE BIJNA MIJN GEVOELENS."

Als je het sarcastische type bent, is dit antwoord perfect voor jou. Het zendt een duidelijke boodschap uit dat je de negativiteit van die persoon van je af laat rollen. Velen kennen of verwachten zo'n kalme reactie niet. Vooral niet nadat ze nare beledigingen hebben geuit. Het is een beetje sarcastisch, maar niet overdreven, en je kunt de grofheid met volwassenheid tegemoet treden. Als de persoon die je beledigd heeft zich realiseert dat je niet in hun aas trapt, zal zijn benzine opraken en waarschijnlijk niet meer proberen je in dit leven te ergeren. Per slot van rekening kan iedereen dissen.

6. "JE HEBT GELIJK."

Het is niet gemakkelijk om zoiets te zeggen als je overstuur of boos bent, maar wat kan de beledigde persoon in reactie daarop zeggen? Op dat moment eindigt het gesprek. De sleutel is om het onderwerp gewoon te laten vallen en er niet verder op in te gaan. Misschien meen je het niet en is het niet zo bevredigend als andere dingen waarmee je terug zou kunnen slaan, maar zeggen: "Je hebt gelijk" zal zeker de stemming van de ander verpesten omdat hij niet de opwinding krijgt die hij van jou verwachtte. Niemand zal zo'n gezegde waarschijnlijk kopiëren. Het hoeven niet altijd grappige of coole uitspraken te zijn. Een goed weerwoord snoert andere mensen eenvoudig de mond. Niet meer en niet minder.

7. "JE MOET TOCH ALTIJD IETS NEGATIEFS ZEGGEN."

Dit zal de overtreder een pauze geven en de aandacht van jou afleiden en terug naar hen. Tegelijkertijd zal deze repliek de persoon dwingen zich te concentreren op wat hij zei en, tenzij hij een complete psychopaat is, zal hij zich wel twee keer bedenken om in de toekomst hetzelfde soort boze of kwetsende dingen tegen je te zeggen. Het is altijd goed om je uit te spreken als iemand erop staat om dingen te doen of te zeggen waarvan hij weet dat ze je kwetsen. Negeer je instincten niet. Je doet niet alleen jezelf een plezier ... de persoon die jou beledigt, doet waarschijnlijk hetzelfde met anderen. Misschien is jouw antwoord niet het antwoord dat hen voor eens en altijd de mond snoert, maar dan worden ze tenminste gedwongen na te denken over wat ze zeiden/deden.

8. "IK HOU VAN MEZELF. EN JOU OOK."

Deze zin is waarschijnlijk het beste voor familie en vrienden (niet voor je baas of leraar). Oprecht gesproken en spaarzaam gebruikt, dwingt het de aandacht af en schakelt het onmiddellijk alle mensen uit, behalve de meest sociopathische. Met vriendelijkheid kun je in de meeste gevallen niet verliezen. Als je de persoon die je beledigd heeft, vertelt dat je heel veel van hem of haar houdt, zal wat hij of zij gezegd heeft hoogstwaarschijnlijk irrelevant worden en onmiddellijk zijn kracht verliezen. De persoon zal zich schamen dat hij zo boos is in vergelijking met jouw vriendelijkheid. En laten we eerlijk zijn, mensen verwachten niet zo'n pure en kwetsbare reactie van anderen, vooral niet als de spanningen hoog oplopen. Je zult ze overrompelen en ze zullen hoogstwaarschijnlijk alles laten vallen, zo niet terugslaan dat ze hetzelfde voelen als jij. Ook dit moet zeer spaarzaam gebruikt worden, anders verliest het zijn vermogen tot verdoven.

Meer inspiratie nodig om cool te blijven in conflicten?

Hier vind je onze one-liner extravaganza tegen stomme spreuken!

De witte koningin paart de zwarte koning op het schaakbord

Deze 50 korte coole gezegden moet je naar eigen inzicht gebruiken - sommige zijn beslist behoorlijk wreed. Maar als het op beledigen aankomt, moet je het kunnen uitdelen. Sommige gezegden moet je echt niet gebruiken tussen goede vrienden, dat is zeker. Maar voor alle anderen in het leven zijn ze perfect.

Voordat je de volgende spreuken gebruikt: Ze kunnen ook escaleren. Als je ten koste van alles wilt winnen, is dat misschien goed. Maar als het om vriendschap of zelfs liefde gaat, wees dan voorzichtig en kies liever een spreuk uit de bovenstaande lijst.

Zijn je vrienden cool? Als je denkt dat de relatie deze beledigingen aankan, of als je van plan bent ze met een knipoog te zeggen, je achteraf te verontschuldigen of de persoon gewoon nooit meer te zien, schiet dan maar raak!

 • Als je twee kanten hebt, maak er dan tenminste een mooi van.
 • Je dorp heeft gebeld. Ze willen hun idioot terug
 • Oh, ik heb je gehoord, het kan me gewoon niet schelen
 • Ga in het verkeer spelen
 • Ik heb erger gehoord van betere mensen.
 • Ik zou het met je eens zijn, maar dan zouden we allebei ongelijk hebben.
 • Jij bent het bewijs dat evolutie omgekeerd kan werken.
 • Is het niet gevaarlijk om je hele woordenschat in één zin te gebruiken?
 • Ik mag jou wel. Ze zeggen dat ik geen smaak heb, maar ik vind je leuk.
 • Ben je van gedachten veranderd? Werkt deze beter?
 • Hebben je ouders je ooit gesmeekt om van huis weg te lopen?
 • Ben je altijd zo'n zonnetje?
 • Als je net zoveel trainde als je praat, zou je een bodybuilder zijn...
 • Je hebt het recht om te zwijgen, want alles wat je zegt, zal waarschijnlijk stom zijn.
 • Waarom is het voor jou oké om een idioot te zijn, maar niet voor mij om je erop te wijzen?
 • Ik ben misschien niet perfect, maar ik ben tenminste niet jou.
 • Ik wilde je een afkeurende blik geven, maar ik zie dat je die al hebt.
 • Ik hou van het geluid dat je maakt als je je mond houdt.
 • Je bent ongeveer net zo nuttig als een asbak op een motor.
 • Heeft iemand je kooi opengelaten?
 • Het enige wat er met mij mis is, is dat ik met jou praat.
 • Als ik een stok zou gooien, zou je er toch achteraan rennen?
 • Nu begrijp ik waarom sommige dieren hun jongen opeten.
 • De aarde is vol, ga naar huis.
 • Dit is de perfecte tijd voor jou om een vermist persoon te worden.
 • Ik geloofde in evolutie tot ik jou ontmoette.
 • Ik heb nog nooit zo'n klein verstand in zo'n groot hoofd gezien.
 • Je hebt de rest van je leven om een idioot te zijn, waarom neem je geen vrije dag?
 • Hou je van de natuur, ondanks alles wat ze je heeft aangedaan?
 • Oh, het is zo schattig als je brabbelt over dingen die je niet begrijpt.
 • Jezus houdt van je, maar alle anderen vinden je een idioot.
 • Elke gelijkenis tussen jou en een persoon is puur toeval.
 • Ik ben jaloers op mensen die jou niet kennen.
 • Er zijn petrischalen die gecultiveerder zijn dan jij.
 • Als lachen het beste medicijn is, moet jouw gezicht de wereld genezen.
 • Domheid is geen misdaad, dus je mag gaan.
 • Je bent niet dom, je hebt alleen pech in je denken.
 • Blijf met je ogen rollen - misschien vind je daar je hersens.
 • Als je naam niet Google is, doe dan niet alsof je alles weet.
 • Denk niet zo veel, je zou je hersenen kunnen verdraaien.
 • Het probleem met bekrompen mensen is dat hun mond altijd open staat.
 • Hallo, ik ben een mens, wat ben jij?
 • Schaam je niet voor wat je bent. Dat is de taak van je ouders.
 • Je zou je excuses moeten aanbieden aan de bomen die zo hard werken om zuurstof voor jou te produceren.
 • Je bent dommer dan soep.
 • De condoomfabriek stuurt excuses naar je ouders.
 • Ik voel me vijf keer dommer na vijf minuten naar je te hebben geluisterd.
 • Heb je dat niet eerst voor de spiegel geoefend?
 • Vlak voordat ik binnenliep, was deze schoen het slimste wat er was.
 • Ze zeggen: "Wees jezelf." Maar dat advies was duidelijk niet voor jou bedoeld.

Heb jij je favoriete counter-gezegde gevonden op onze lijst? Dan ben je klaar om de wereld aan te pakken!

commentaren (0)

autorenew