Top 10 slimste dieren!

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 2.060 keer opgeroepen - 3 mensen vinden het leuk

Mensen zijn natuurlijk de slimste wezens op aarde. Maar dat betekent niet, dat andere wezens niet slim zijn! Wist je bijvoorbeeld dat eekhoorns, honden en dolfijnen heel slim zijn? Ben je benieuwd welke nog meer? Kijk dan snel verder!

 • Plek 10
  Katten
  Vooral op het gebied van jagen zijn ze heel intelligent. Ze bezitten ontzettend goede zintuigen die ze helpen bij het jagen. Verder zijn ze heel wendbaar en heel trainbaar.
  ( Al zijn honden beter dan katten in leren.)
 • Plek 9
  Eekhoorns
  Katten zijn experts in het gebied van jagen en eekhoorns zijn experts in het gebied van voedsel vinden. Ze hebben een ongelooflijk goed geheugen om te weten waar ze veel voedsel hadden gevonden en waar ze het hadden opgeslagen.
 • Plek 8
  Olifanten
  Olifanten kunnen de complexe werking van sociale interacties en empathie beter begrijpen dan andere diersoorten.
 • Plek 7
  Octopussen
  Naast de kat is de octopus ook heel goed heel jagen. Ze ontwikkelen goede strategieën om te jagen of zelf te ontsnappen uit bijvoorbeeld andere jagers of ingesloten ruimtes.
 • Plek 6
  Honden
  Honden leren erg snel vaardigheden aan. Daarnaast reageren ze meestal positief op menselijke training. Ze zijn ook heel nieuwsgierig en kunnen soms zelfs kleine veranderingen aan hun omgeving opmerken. En hun emotionele intelligentie veel hoger dan andere diersoorten.
 • Plek 5
  Walvisssen en orca’s
  Ze zijn vooral goed in communiceren. Dat doen ze door complexe geluiden te maken en zo coördineren ze hun activiteiten effectief.
 • Plek 4
  Papegaaien
  Tja, dit wist je waarschijnlijk al. Ze kunnen geluiden en tonen overnemen en ze hebben ook een ontzettend goed geheugen om geluiden en tonen te onthouden en nabootsen.
 • Plek 3
  Dolfijnen
  Dolfijnen hebben een zeer grote hersenen en door hun geavanceerde communicatievaardigheden zijn ze zelfs in staat om zichzelf te herkennen in spiegels.
 • Plek 2
  Varkens
  Varkens zijn dus helemaal niet zo dom als mensen denken! Ze staan zelfs op nummer 2 van de slimste dieren! Ze zijn even slim als een driejarig kind en hoewel driejarige kinderen helemaal niet zo slim zijn is dat vergeleken met dieren dus wel. Ze kunnen zich makkelijk aanpassen aan complexe situaties en ze leren snel nieuwe vaardigheden.
 • Plek 1
  Chimpansees
  Chimpansees zijn de slimste dieren ter wereld!
  Ze denken als een mens en ze kunnen hun omgeving gemakkelijk manipuleren en gebruiken instrumenten om zo bepaalde taken uit te voeren.

Beoordeel deze quiz

commentaren (7)

autorenew

Anna (68848)
voor 266 dagen
Leuk lijstje!
PS. Als je Voldemort durft te zeggen ben je cool. 😎
lijstjes fan (79308)
voor 699 dagen
leuk lijstje!
VOLDEMORD (23793)
voor 987 dagen
👨🏽‍🦱Nou dag!🧝🏻‍♂️
VOLDEMORD (23793)
voor 987 dagen
Mijn reactie is wel een beetje laat,he?
VOLDEMORD (23793)
voor 987 dagen
Ik vond het wel best leuk hoor!😁

Zo was ik dus niet:😴😴😴😴😴😴haha!dat was een grapje, hoor.
VOLDEMORD (23793)
voor 987 dagen
Ik denk dat je gelijk hebt.maar ik denk dat je niet zoveel comentaar krijgt omdat mensen tests leuker vinden.probeer eens!(het kan hier over gaan)toch vind ik dat meer mensen moeten reageren.
Jarrett, Ontwikkelaar (33869)
voor 1380 dagen
Ik krijg niet zoveel comments dus zou ik graag een comment willen. En het dus wetenschappelijk bewezen, kattenhouders zijn dit niet graag horen, maar honden zijn dus slimmer dan katten. En waarschijnlijk kunnen de meeste mensen dat wel opmerken.