Top 15 raarste dieren op aarde

Zie jij wel eens dieren voorbij komen op het internet waarvan je denkt: WAT IS DIT? Nou, dit is een lijstje over de 15 raarste dieren op de wereld! Neem een kijkje en lees vooral de informatie over de dieren, het is allemaal erg interessant. Ik hoop dat je dit een leuke en bizarre lijst vond!

 • Plek 15
  De blobvis
  De blobvis
  Hij wordt ook wel het lelijkste dier op aarde genoemd. En eerlijk, mooi is hij niet.

  De blobvis is een vis die in diepe wateren voor de kusten van het vasteland van Australië en Tasmanië leeft. De blobvis leeft op diepten waar een zwemblaas niet efficiënt is
 • Plek 14
  Het vogelbekdier
  Het vogelbekdier
  Hij is het enige zoogdier die eieren legt en enige zoogdier met een snavel! Best wel een bijzonder dier dus.

  Het vogelbekdier is een waterminnend zoogdier dat in Oost-Australië en Tasmanië voorkomt. Het is het enige nog levende lid van de familie vogelbekdieren en de onderorde vogelbekdierachtigen, waarvan wel enkele fossiele soorten bekend zijn.
 • Plek 13
  Het angorakonijn
  Het angorakonijn
  Dit beestje is bijzonder door de vele haren die hij heeft. Elke dag borstelen is dus zeker noodzakelijk!

  Het angorakonijn is een middelgroot konijnenras met een extreem lange vacht. De term Angora verwijst naar de vroegere naam van de Turkse hoofdstad Ankara, gelegen in een streek waar de langharige angorageit gefokt werd. Of het angorakonijn daar ook vandaan komt, is niet duidelijk.
 • Plek 12
  De matamata
  De matamata
  Een speciale schildpad!

  De matamata is een middelgrote soort die voorkomt in delen van Zuid-Amerika en leeft in ondiepe rivieren en andere wateren. De schildpad heeft een zeer opmerkelijk uiterlijk door de lange nek, kleine kop, het bulterige schild en de vlezige huidflappen aan de kop en de nek. Het is hierdoor een van de bekendste schildpadden ter wereld. De schildpad is populair in de handel in exotische dieren en in dierentuinen.
 • Plek 11
  De roodlippige vleermuisvis
  De roodlippige vleermuisvis
  Een heel special vleermuis!

  De vleermuisvis is geen goede zwemmer. In plaats daarvan kan de vis zijn ondervinnen gebruiken om te "lopen" over de zeebodem waar hij in het zand foerageert met weekdieren. De vis komt ook voor op de koraalriffen van de Caribische Zee. Als de vleermuisvis het volwassen stadium bereikt, verandert zijn rugvin in een stekel, verondersteld om prooien mee te lokken.
 • Plek 10
  De zeenaaktslak
  De zeenaaktslak
  Naaktslakken van op het land zijn niet zo bijzonder, maar deze wel met zijn felle kleuren!

  Nudibranchia of zeenaaktslakken vormen een orde van in zee levende slakken. Anders dan de huisjesslakken bezitten ze geen schelp. Niet alle in zee levende naaktslakken behoren echter tot de Nudibranchia.
 • Plek 9
  De helmneushoornvogel
  De helmneushoornvogel
  Deze rare vogel is met uitsterven bedreigd. De helmneushoornvogel is een van de grootste neushoornvogelsoorten. Het mannetje is makkelijk te herkennen aan de massieve oranjerode snavel, waarbij de "hoorn" niet omhoog krult. Deze hoorn is massief en niet hol zoals bij de andere neushoornvogels. De huid aan de zijkanten van de nek en onderkant van de hals is naakt en is donker of rood van kleur. De borst is zwart, de buik is wit. De rug en vleugels zijn overwegend zwart. De vogel heeft een lange vuilwitte staart met bijna op het eind een zwarte band
 • Plek 8
  De pink fairy armadillo
  De pink fairy armadillo
  Zo'n lange naam voor het kleinste gordeldier soort. Hij kan heel snel graven met zijn kleine poten. De gordelmol is de kleinste van de familie gordeldieren.
 • Plek 7
  De hapalochlaene
  De hapalochlaene
  Een mooi en speciaal beestje. Hij heeft iets in zijn speeksel waarmee hij zijn prooien kan verlammen!

  Hapalochlaena is een geslacht van blauwgeringde octopussen uit de orde Octopoda.
 • Plek 6
  De surinaamse pad
  De surinaamse pad
  Dit speciale beestje is bijna zo plat als een blad en ze hebben hele kleine ogen, waardoor je ze bijna niet ziet.

  De pipa (Pipa pipa) is een kikker uit de familie tongloze kikkers (Pipidae). Het is een van de bekendste en tevens een van de grootste vertegenwoordigers van de tongloze kikkers.

  De kikker komt voor in grote delen van noordelijk Zuid-Amerika, de habitat bestaat uit grotere en kleinere wateren. De pipa is veel en langdurig onderzocht en wordt in groten getale in gevangenschap gehouden waardoor er veel bekend is over de biologie en levenswijze.

  De pipa heeft kleine ogen en neemt zijn omgeving waar met behulp van de zeer gevoelige tastorgaantjes aan de poten. De kikker is sterk gebonden aan een leven in water en komt er zelden uit.
 • Plek 5
  De dumbo octopus
  De dumbo octopus
  De octopussen uit het geslacht Grimpoteuthis worden ook wel "Dumbo"-octopussen genoemd omwille van hun gelijkenissen met Disneyfiguur Dumbo. De dieren komen voor op de continentale helling en leven op diepten van 3000 tot 4000 meter. Ze gaan enkel naar de zeebodem om zich te voeden met slakken, wormen, tweekleppigen, eenoogkreeftjes en andere kreeftachtigen. Ze bewegen zich voort door hun grijparmen te pulseren of door met hun oorachtige vinnen te bewegen. Ze kunnen beide technieken simultaan gebruiken. De mannetjes en vrouwtjes verschillen van grootte. De vrouwtjes kunnen het hele jaar door eitjes leggen. Van het geslacht zijn er 14 soorten bekend.
 • Plek 4
  De wombat
  De wombat
  De wombat (Vombatus ursinus) is een buideldier uit de familie wombats (Vombatidae) dat in 1800 door George Shaw voor het eerst werd beschreven onder de naam: Didelphis ursina (Type localiteit: Cape Barren Island, Bass Strait, Tasmanië, Australië). De wombat heeft de opening van de buidel zoals veel gravende buideldieren naar achteren, om te voorkomen dat het jong bedolven raakt tijdens het graven. Het gangenstelsel van de wombat kan 3 meter diep zijn en een totale lengte van 200 meter hebben.

  De wombat is het enige dier dat kubus-achtige uitwerpselen produceert, waarvan men vroeger dacht dat die het stapelt om zijn territorium af te bakenen. Maar dat is een misvatting. Een combinatie van de vorm en elasticiteit van de darm samen met het feit dat de droge omgeving waarin ze leven ze noodzaakt om tot de laatste druppel uit het eten te persen, maakt dat deze vorm ontstaat. Wombats in dierentuinen produceren minder kubusachtige keutels.
 • Plek 3
  Het zeevarken
  Het zeevarken
  Je zult een zeevarken nooit in het echt zien, ze leven namelijk op de bodem van de zee op dieptes van meer dan zes kilometer. Dit maakt deze dieren ook zo moeilijk te onderzoeken. Ze komen voor in alle oceanen op aarde. Naar de oppervlakte brengen is ook geen optie. Hun delicate lijf zou direct uiteenvallen tot een geleiachtige substantie.

  Er zijn wereldwijd meer dan 1.700 soorten zeekomkommers. De meeste hebben een langwerpig lichaam met een soort rupsachtige poten. Het zeevarken is anders, die heeft juist lange poten, hiermee kunnen ze zich beter door de zachte modder verplaatsen.
 • Plek 2
  De woobegong
  De woobegong
  De naam betekent lange baard! Zo heet hij omdat hij klein is en een soort baardje heeft.

  De wobbegong, Orectolobidae, is een haai met een op zijn zachtst gezegd nogal vreemde naam. De naam ‘wobbegong’ kent zijn oorsprong uit de taal van de inheemse bevolking van Australië, de Aboriginals. Het betekent heel simpel ‘ruige baard’, (in het Engels ‘bushy beard’). Wie de haai ziet, zal toe moeten geven dat deze naam perfect past bij deze haaiensoort, want rondom de mond van de wobbegong heeft deze haai inderdaad wel iets weg van een ruige baard en dient dit als een perfecte dekmantel voor tijdens de jacht.

  ​De wobbegong behoort tot de orde van de bakerhaaien, waarvan de walvishaai, de verpleegstershaai en de zebrahaai ook deel uitmaken. Helaas voor de wobbegong is zijn prachtige camouflage zo perfect dat mensen tijdens het zwemmen ze vaak niet kunnen zien en dan vervolgens per ongeluk bovenop ze gaan staan, wat weer kan leiden tot gemene bijtwonden aan voeten en kuiten.
 • Plek 1
  De neusaap
  De neusaap
  Een mooi beestje wat niet mag ontbreken in deze lijst. Deze aap kan je makkelijk herkennen aan zijn grote neus.

  De neusaap is de enige soort in het geslacht neusapen, uit de wouden van Borneo. Het meest opvallende kenmerk van de soort is de grote uitstekende neus van het mannetje, waaraan het dier zijn naam dankt. Het is de grootste Aziatische slankaap.

Beoordeel deze quiz

commentaren (10)

autorenew

Harry Potter en de steen der wijzen (40178)
voor 404 dagen
Ottentottententententoonstelling heeft gelijk, zoek maar eens een foto van een blobvis onderwater op!!!!
Jjjjjjjjjjj (61832)
voor 405 dagen
Het is blobvis niet blop vis
Je naam (61832)
voor 405 dagen
Vul hier je commentaar in
Otentottententententoonstelig (40178)
voor 457 dagen
Een bolp vis is zelfs alleen boven water zo!!! Onder water ziet hij er puur normaal uit!!!
Froststern 2022 (83191)
voor 610 dagen
Ik ben een friekaandaal als eten
Hi ich kann deutsch:)
Friekaandaal (59808)
voor 620 dagen
ik ben een friekaandaal als eten
Loveboek (53251)
voor 790 dagen
Ik vind die angora konijn zo schattig!!!
☺️☺️☺️
💗 (86320)
voor 809 dagen
De neusaap is niet eens raar
Hiii (78209)
voor 855 dagen
Ja echt hè Max! 😂💞
max (50759)
voor 1342 dagen
blop vis is echt de numer 1 kom op de neus aap is niet lelijk die moet op 15 of blop vis op 2 maar 15 echt niet