Top 10 coolste dieren

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Geactualiseerd op: - 2.943 keer opgeroepen - 3 mensen vinden het leuk

Coolste dieren

 • Plek 10
  Hond
  De hond (Canis lupus familiaris) is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae), en een gedomestificeerde ondersoort van de wolf. De wetenschappelijke naam ervan werd in 1758 als Canis familiaris gepubliceerd door Carl Linnaeus.[1] De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens. Al sinds duizenden jaren wordt de hond door mensen gebruikt, bijvoorbeeld bij de jacht, als herdershond, trekdier, politiehond of hulphond, maar vaker als gezelschapsdier. Het houden van honden is niet zonder risico: er zijn in Nederland jaarlijks 150000 bijtincidenten en wereldwijd sterven naar schatting meer dan 50.000 mensen per jaar na een hondenbeet.
 • Plek 9
  Lynx
  De lynxen (Lynx) vormen een geslacht van een aantal middelgrote katten uit de familie der katachtigen (Felidae). In oudere classificaties wordt dit geslacht beschouwd als een ondergeslacht van het geslacht Felis. Lynxen hebben brede, gevoerde poten om over sneeuw te kunnen lopen.
 • Plek 8
  Lijger
  Een lijger (Panthera leo x tigris) is een hybride kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Om die reden behoort het dier tot het geslacht Panthera van de familie der katachtigen. Een hybride kruising tussen een mannetjestijger en een vrouwtjesleeuw wordt ook wel een teeuw genoemd (samenstelling van de Nederlandse woorden tijger en leeuw) of tigon (samenstelling van de Engelse woorden tiger en lion).
 • Plek 7
  Ijsbeer
  De ijsbeer of poolbeer (Ursus maritimus, voorheen: Thalarctos maritimus) is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren (Ursidae). De ijsbeer komt enkel voor in en rond het noordpoolgebied. Hij is het meest vleesetend van alle beren, en leeft vooral van zeehonden.
 • Plek 6
  Leeuw
  De leeuw (Panthera leo) is een roofdier uit de familie der katachtigen (Felidae). Van alle katachtigen is enkel de tijger groter. De grootte en de manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk, waardoor de leeuw in grote delen van de wereld bekendstaat als de koning der dieren. In Europa heeft hij deze rol overigens pas in de loop van de middeleeuwen overgenomen van de bruine beer.
 • Plek 5
  Feniks/vuurvogel
  Een feniks (soms: phoenix; Grieks: Ο Φοίνιξ; Chinees: 鳳 of 鳳凰; Me byi karmo Tibetaans, Mandarijn: Feng of Fenghuang; Kantonees: Fong of Fong Wôong) is een fabeldier uit de Griekse mythologie en de Chinese mythologie. De Maleise feniks wordt Garoeda genoemd.
 • Plek 4
  Vogelbekdier
  Het vogelbekdier (Ornithorhynchus anatinus) is een zoogdier uit Oost-Australië en Tasmanië. Het is het enige nog levende lid van de familie vogelbekdieren (Ornithorhynchidae) en de onderorde vogelbekdierachtigen (Platypoda), waarvan wél enkele fossiele soorten bekend zijn.
 • Plek 3
  Draak
  Een draak is een groot mythisch wezen met een slangachtig of anderszins reptielachtig lichaam. De draak speelt wereldwijd een rol in mythologieën. Het geloof in deze wezens ontstond mogelijk door de geringe kennis die oude culturen bezaten van de gigantische, prehistorische, 'draakachtige' reptielen.[1] Het woord "draak" is afgeleid van het Griekse δράκων (drakōn),[2] waarmee oorspronkelijk elk soort serpent werd aangeduid. Welke vorm de draak in de mythologie later ook aannam, hij bleef in essentie een slang.
 • Plek 2
  Wolf
  E wolf (Canis lupus) is een zoogdier uit de familie hondachtigen (Canidae), die behoort tot de roofdieren (Carnivora).

  De wolf komt wereldwijd voor. Er worden meerdere ondersoorten onderscheiden, waaronder enkele die zijn uitgestorven. De wolf leeft in groepen met een sociale structuur.

  De wolf is de enige voorouder van de hond (Canis lupus familiaris).[2] Een wolf en een hond kunnen samen vruchtbare nakomelingen voortbrengen, zodat ze, volgens een gangbaar soortbegrip in de zoölogie, tot dezelfde soort kunnen worden gerekend.
 • Plek 1
  Tijger
  De tijger (Panthera tigris) is een zoogdier dat tot de familie der katachtigen (Felidae) behoort, en een van de vier 'grote katten' die tot het geslacht Panthera behoren. Tijgers zijn jagende roofdieren.

  De meeste tijgers wonen in het bos (waarvoor hun camouflagestrepen geschikt zijn) en in grasland. Het zijn goede zwemmers; tijgers kunnen vaak badend in vijvers, meren en rivieren worden aangetroffen.

commentaren (8)

autorenew

Moonshine (86653)
voor 178 dagen
Lieve, lieve Loveboek. Ik ben ook DOL op Griekse mythologie, maar geef toe, deze top 10 is het niet waard.
Moonshine (86653)
voor 178 dagen
Je hebt dit gewoon gekopieerd van Wikipedia. En feniks en draak zijn mythische wezens. EN deze dieren zijn niet eens cool, of zeldzaam.
Loveboek (53251)
voor 370 dagen
Ik hou van de Griekse mythologie dus ik zeg dat de feniks op nummer 1 moet staan!!!
edda (13325)
voor 694 dagen
dus een hond moet op plek 1 staan vind ik
edda (13325)
voor 694 dagen
en een hond is super leuk
edda (13325)
voor 694 dagen
draken bestaan niet !!!!!!!!!!!!!
Bas (68775)
voor 1455 dagen
Leuke top 10 hoor, echt waar😀
Rodi (75896)
voor 1520 dagen
Draken bestaan niet