10 nutteloze feitjes die je nog niet wist!

FemaleMale
11 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 154 keer opgeroepen

In deze top tien de tien nutteloze feitjes die je zeker nog niet wist .

 • Plek 11
  De term M&M’s staat eigenlijk voor Mars & Murrie’s, vernoemd naar de achternamen van de bedenkers van het snoepgoed.
 • Plek 10
  De Romeinen bleekten en poetsten hun tanden vroeger met urine. Blijkbaar werkt dat heel goed.
 • Plek 9
  Bangladesh heeft meer inwoners dan Rusland
  Bangladesh mag dan een regendruppel op onze wereldkaart lijken in vergelijking met Rusland, toch wonen er veel meer mensen. Er wonen namelijk 165.9 miljoen mensen in Bangladesh tegenover 143.9 miljoen in Rusland. En dat terwijl Bangladesh 116.000 keer zo klein is.
 • Plek 8
  In Duitsland wonen de minste kinderen
  Volgens statistieken, die te vinden zijn op de website IndexMundi, is slechts 12% van de Duitse bevolking tussen de 0 en 14 jaar oud. Ter vergelijking: in Kenia is dat 40%
 • Plek 7
  Je kunt gedurende je leven 4.5 keer de aardbol rondlopen


  Een gemiddeld persoon zet 7500 stappen per dag en heeft een levensverwachting van 80 jaar. Dat betekent dat een mens 180.000 kilometer kan lopen tijden zijn leven. Die afstand staat gelijk aan 4.5 keer langs de evenaar lopen.
 • Plek 6
  In de VS kijken mensen langer dan vier uur per dag tv
  Volgens statistieken van Statista, kijken Amerikanen 1/5e van hun dag televisie, dus circa 270 minuten per dag. De Zweden kijken voor een Westers land relatief weinig tv: slechts 148 minuten per dag. De Nederlanders zitten er dan weer tussenin met een gemiddelde van 183 minuten.
 • Plek 5
  In het weekend zijn de minste geboortes
  Een aantal jaren terug maakte het CBS bekend dat er tegenwoordig in het weekend minder kinderen geboren worden. Vreemd genoeg werden er vijftig jaar terug veel meer kinderen geboren in het weekend, terwijl de meeste babys nu doordeweeks ter wereld komen. In 2016 vonden de meeste geboortes plaats op vrijdag, vlak voor het weekend.
 • Plek 4
  90% van de emails is spam
  Volgens een rapport van het IT-bedrijf Cisco zijn verreweg de meeste e-mails die rondgaan valse advertenties en andere soorten spam.
 • Plek 3
  McDonald’s verkoopt 75 burgers per seconde
  Het is even schrikken, maar er gaat geen seconde voorbij waarin er niet een hamburger, happy meal of een bakje chicken nuggets over de toonbank gaat. Volgens de zakelijke website Business Insider is zelfs berekend dat de keten 75 burgers per seconde verkoopt
 • Plek 2
  In de VS worden 1700 mensen per dag miljonair


  Op online magazine Fortune verscheen enkele jaren terug een artikel over miljonairs in Amerika. Daarin was te lezen dat de Boston Consulting Group heeft berekend dat 1700 mensen dagelijks miljonair worden in Amerika – een groter aantal dan je zou denken dus.
 • Plek 1
  Deense moeders werken het hardst

  82% van de Deense vrouwen werkt regelmatig, volgens cijfers van het OECD, een organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling. Denemarken wordt op de voet gevolgd door Zweden, Slovenië en ons eigen kikkerlandje, Nederland. Griekenland bungelt helemaal onderaan: daar werkt minder dan de helft van de moeders.

commentaren (3)

autorenew

Ik (40178)
voor 102 dagen
Ik geloof die burgers en de miljonairs niet echt..
je naam (21416)
voor 444 dagen
ja ik kon het ook bijna niet geloven! wauw!
Wauw (23793)
voor 447 dagen
Leuke fijtjes.ik wist er maar 1 van.maar ik vind het onvoorstelbaar dat mac donalds 75 burgers per seconde verkoopt!