10 vieste maaltijden

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 1.430 keer opgeroepen

Ranzig, goor. Hoe je het noemen wilt. Eten is normaliter normaal, maar dit is wel echt bizar apart.

 • Plek 10
  Stierenballen
  Dit wordt gegeten in Spanje. Je wist waarschijnlijk al dat Spanjaarden niet zo goed met stieren konden omgaan. Maar ook nog eens hun genitaliën eten? Kom op man! Al is het heel erg lekker, je gaat toch geen ballen eten?
 • Plek 9
  Casu Marzu
  Klinkt lekker, is vies. Ik ben zelf al niet zo'n fan van Italiaans, maar dit is toch wel echt het toppunt. Dit is kaas uit Sardinië en is gemaakt van schapenmelk. Maar deze Sardijnse kaas wordt zolang gerijpt dat er larven van de kaasvlieg inzitten. Deze maden zijn bedoeld om op te eten, hierdoor was het voor lange tijd verboden in de rest van de Europese Unie en nu nog steeds in de Verenigde Staten van Amerika.
 • Plek 8
  Selderie Jell-O
  In 1961 bedacht Jell-O een pudding met groentesmaak. Het idee was om deze pudding voor echte groente aan te bieden, maar algauw bleek dit niet te werken. Sindsdien is het ook niet meer verkrijgbaar. Misschien dat ik dit nog wel kan eten, maar reken maar van no.
 • Plek 7
  Tonijnenoog
  In Japan eten ze bijna alles van een vis op en dus ook de ogen. Het oog wordt apart afgesneden wat je moet opeten. Maar het is niet het 1e dier dat in zijn geheel wordt gegeten, de ortolaan (vogel) is vetgemest en verdronken in Armagnac en in zijn geheel gegeten, incluis de botjes. Hierdoor mag je beide gerechten niet meer eten in Frankrijk. Maar het Franse gerecht foie gras is in de Verenigde Staten van Amerika en 14 andere landen verboden.
 • Plek 6
  Escamoles
  Het klinkt een beetje als 'guacamole' en ze eten escamoles ook samen met guacamole. Dit zijn eieren van de Amerikaanse rode bosmier. Weer iets anders dan hachinoko (gerecht van bijenlarven) of kaviaar (eieren van een steur, een vrij grote vis). Maar omdat deze miereneieren zo moeilijk te verkrijgen zijn, zijn ze wel even duur als kaviaar. Het leuke voor de Mexicanen is dat buitenlandse toeristen meestal denken dat het gewoon rijst is. Sowieso Donald Trump zal dit niet gaan eten.
 • Plek 5
  Babymuizenwijn
  Deze wijn wordt gedronken in Korea (noord en zuid). De kleine muisjes worden weggehaald bij hun moeder. Als ze verdronken zijn, wordt de wijn gedronken. Je eet zo een zee-egel op, maar dit...
 • Plek 4
  Vleermuizensoep
  Dit wordt vooral gegeten in Iran, Irak, Saoedi-Arabië, Vietnam, Zuid-Korea en Noord-Korea. Ik ben zelf geen vegetariër, maar dit vind ik er echt wel ziek uitzien. Meteen door naar de volgende, hier kan ik echt niet over praten...
 • Plek 3
  Balut
  Dit is een gekookt eendenei uit de Filippijnen. Een normaal gekookt eendenei is nog normaal, maar hier zit het embryo van het kuiken nog in het ei die je dus op moet eten. Ik snap echt niet hoe mensen dit kunnen eten...
 • Plek 2
  Mensenteencocktail
  Als je de video van Dylan Haegens nog niet hebt gezien ben je waarschijnlijk stomverbaasd. Dat was ik eigenlijk ook toen ik dit ontdekte. Het gebeurt in Canada en in de cocktail doen ze er voor de smaak nog eens een lekkere mensenteen bij. Ik vind het echt zo ranzig. Maar de vraag is: van wie is die teen? Dus kijk uit als je donor wordt, want voor je het weet, gebruiken ze je tenen voor in cocktails.
 • Plek 1
  'How to Basic' maaltijden
  Wie anders dan How to Basic topt de lijst? Eerst heel normaal, dan water (wat soms plas is), dan klooien met eieren en supervies maken. Weet jij het antwoord op deze vragen? Wie gaat die klerezooi vervolgens opruimen? Is zijn huisbaas er wel blij mee? Wie betaalt voor al dat voedsel? Wat als je dit nadoet?

Beoordeel deze quiz

commentaren (4)

autorenew

Moonshine (86653)
voor 619 dagen
Inderdaad, super goor!🤮
LDI Dargel de Boer (72223)
voor 1445 dagen
OVER NUMMER 5: In Noord-Korea wordt de wijn alleen op speciale feestdagen gedronken, op andere dagen alcohol drinken kan - net als vele andere alledaagse dingen doen in Noord-Korea - leiden tot de doodstraf. In Zuid-Korea wordt het bijna het hele jaar gedronken.
LDI Dargel de Boer (72223)
voor 1445 dagen
Met 'geen fan van Italiaans' bedoel ik het eten, het land is wel mooi.
LDI Dargel de Boer (72223)
voor 1445 dagen
VOOR JE HET ZEGT: Ja, de helft komt bij Dylan Haegens en TIEN vandaan. Maar wie zegt dat alleen zij dit soort lijstjes mogen maken?