Meest voorkomende ingrediënten

FemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 1.713 keer opgeroepen

Lijst met meest voorkomende ingrediënten in bewerkte voedingsmiddelen.

  • Plek 10
    E385
    EDTA een stof die in bv Australië verboden is. Zit vaak in mayonaise
  • Plek 9
    Aardappelzetmeel
    Dit is een bindmiddel. Op zich onschuldig.
  • Plek 8
    Gehydroliseerde plantaardige eiwitten
    Dit is een smaakversterker, dus eigenlijk een alias voor MSG
  • Plek 7
    Aroma
    Aroma's worden niet beschouwd als additieven; daarom zijn de producenten niet verplicht de aroma's (noch de dragerstoffen) te specificeren met een code en evenmin de samenstelling op het etiket te vermelden: de vermelding 'aroma' volstaat. Je weet dus niet wat je eet.
  • Plek 6
    Zonnebloemolie
    Een plantaardige olie die veel voorkomt in pakjes en zakjes.. Zonnebloemolie bestaat uit omega-6 en daar krijgen we teveel van binnen, waardoor de verhouding omega-3: omega-6 is verstoord. Hierdoor wordt omega-6 ontstekings bevorderend.
  • Plek 5
    Natriumnitriet
    Wordt veel gebruikt in vleeswaren en andere voorverpakte vlees producten. Is mogelijk kankerverwekkend.
  • Plek 4
    Maltodextrine
    Een vulmiddel en eigenlijk gewoon suiker
  • Plek 3
    Gistextract
    Dit is een smaakversterker en een alias voor MSG. Heeft nadelige gevolgen voor de hersenen/zenuwstelsel en is mogelijk een dikmaker.
  • Plek 2
    E621 of MSG
    Een veelgebruikte smaakversterker. Zet aan tot 'door eten' Is omstreden en fabrikanten gebruiken steeds vaker andere namen (alias) om het ingrediënt te maskeren.
  • Plek 1
    Glucose-fructosestroop
    Een goedkope suikervervanger. Eigenlijk slechter dan gewone suiker. Het wordt direct opgeslagen in de lever en veroorzaakt daar leververvetting!

commentaren (0)

autorenew