Top 10 raarste diëten

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 2.371 keer opgeroepen

Dit zijn 10 opmerkelijkste diëten. Mensen doen rare dingen om af te vallen. In deze top 10 aandacht voor de raarste diëten die ook daadwerkelijk gevolgd worden. Hoewel het gezond kan zijn om wat kilo’s kwijt te raken zijn deze diëten wel erg extreem. Wij raden iedereen daarom aan om gewoon een Sonja Bakker of Weight Watchers dieet te nemen.

 • Plek 10
  10. Blauwe-zonnebril dieet

  Dit dieet is niet heel moeilijk vol te houden. Je hoeft geen rare dingen te eten en hoeft je niet druk te maken over punten zoals bij het Weight Watchers dieet. Dit dieet is puur psychologisch. Voor dit dieet is het noodzakelijk om een zonnebril met blauwe glazen te dragen. De kracht van dit dieet is dat al het eten er blauw, en daardoor minder smakelijk uitziet. Zo is het met deze zonnebril makkelijker om eten te laten staan. Of het echt werkt is de vraag, er zijn maar weinig mensen actief met dit dieet.
 • Plek 9
  9. Koolsoep dieet

  Dit dieet is nogal extreem en bestaat eigenlijk alleen maar uit koolsoep. Tijdens dit dieet mag je niks anders eten dan een bouillon met witte kool. Het is eigenlijk een vorm van vasten en hierdoor val je in een korte periode erg veel af. Het is echter niet heel gezond omdat je veel bouw en voedingsstoffen mist.
 • Plek 8
  8. Dieet Israëlisch Leger

  Het dieet van het Israëlisch leger was erg populair in de jaren 70. Het dieet duurt slechts acht dagen en bestaat uit strikte regels waar je je aan moet houden. De eerste twee dagen eet je alleen appels en drink je zoveel koffie als je wilt (om fit te blijven). Na de appels mag je twee dagen alleen kaas eten. Na de kaas volgen twee dagen met kip en tot slot twee dagen sla. Het is een drama om dit dieet vol te houden maar toch waren er in de jaren 70 mensen die dit dieet volgde.
 • Plek 7
  7. Paleodieet

  Paleodieet oftewel het holbewonersdieet bestaat uit al het voedsel afkomstig van ‘jagen’ of ‘verzamelen’. Als je dit dieet volgt eet je vooral vlees, vis, eieren, insecten, noten, vruchten en groenten. Alle andere vormen van voedsel behoren niet tot het dieet. Dit wilt zeggen dat al het fabrieksmatig verkregen voedsel niet gegeten wordt. Met het paleodieet mag je daarom geen chocolade, chips en koekjes eten. Ook zuivelproducten behoren niet tot het dieet.
 • Plek 6
  Het HCG dieet bestaat uit een minimale hoeveelheid dagelijkse calorieën (500) en een kuur ‘humaan choriongonadotrofine’. HCG (humaan choriongonadotrofine) is een vrouwelijk hormoon dat wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap. Het dieet is uitgevonden door Dr. Simeons, hij denkt dat het strenge dieet in combinatie met injecties HCG een goede manier is om vet te verliezen. Het zal je verbazen maar er zijn behoorlijk wat personen die afvallen doormiddel van het HCG hormoon.
 • Plek 5
  5. Eskimodieet

  Het Eskimodieet is gebaseerd op de eet en leefgewoontes van Eskimo’s die leven in het hoge noorden. Het dieet bestaat voornamelijk uit vis. Vis is rijk aan eiwitten en geven hierdoor veel energie. Vis is ook vetarm waardoor mensen die aan het Eskimodieet lijden snel afvallen. Het is wel aan te raden om het dieet te combineren met fruit en groenten.
 • Plek 4
  4. Gezuiverde Lintwormdieet

  De lintworm is een parasiet die in de darmen leeft. In de 19e eeuw waren vrouwen zo gek om lintwormen te slikken zodat deze parasiet van binnenuit meehielp met afvallen. Gelukkig zijn mensen nu niet meer zo gek om het lintwormdieet te volgen
 • Plek 3
  3. Fletcher dieet

  Het Fletcher dieet is bedacht in 1906 door de dokter Horace Fletcher. Dit dieet richt zich voornamelijk op het goed kauwen van voedsel. Volgens Fletcher moet men elke hap minstens 32 keer kauwen. Dit kauwproces zou ten goede komen voor de spijsvertering. Uiteraard heeft de wetenschap aangetoond dat het veelvuldig kauwen geen invloed heeft op de spijsvertering.
 • Plek 2
  2. Alcoholdieet

  Een zeer opmerkelijk en ongezond dieet is het zogenoemde ‘Alcoholdieet’. Door het drinken van alcohol verdwijnt het hongergevoel en heeft men geen trek meer. Het dieet is geïntroduceerd in 1964, er zijn daadwerkelijk mensen die bezig zijn met het alcoholdieet met alle gevolgen van dien.
 • Plek 1
  1. Sigarettendieet

  Door het roken van een sigaret onderdruk je het hongergevoel. Als je veel sigaretten rookt verdwijnt het hongergevoel voor een groot deel waardoor je snel kan afvallen. De verslavende stof Nicotine onderdrukt het hongergevoel en zorgt ervoor dat rokers minder snel honger hebben.

commentaren (1)

autorenew

Moonshine (28862)
voor 101 dagen
Echt een goeie lijst