query_builder

Je bent aan een quiz op tijd begonnen! Let op de countdown die verschijnt.

Voetbalspelregel Quiz COVS Drachten

star goldstar goldstar goldstar gold greystar greyFemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 12.181 keer opgeroepen - User-Oordeel: 3,6 van 5 - 5 stemmen

1e spelregelquiz van COVS Drachten, met vragen over het veldvoetbal

 • 1
  1. Tijdens een oponthoud meld een te laat komende speler zich volgens de regels bij de scheidsrechter. Beiden staan dan binnen het speelveld. De scheidsrechter controleert het schoeisel van betreffende speler en geeft hem op grond daarvan geen toestemming mee te doen. Daarop beledigt de speler de scheidsrechter. Wat beslist de scheidsrechter?
 • 2
  2. Een aanvaller wordt door een verdediger bij zijn shirt gegrepen op het moment dat hij deze wil passeren. Beide spelers komen ten val. De scheidsrechter ziet echter dat de aanvaller snel overeind komt en een doelrijpe kans krijgt en hij past dan ook de voordeelregel toe. Helaas wordt de bal naast geschoten. Alles gebeurde buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter moet nu:
 • 3
  3. De neutrale assistent-scheidsrechter steekt zijn vlag omhoog om aan te geven dat de bal de zijlijn geheel gepasseerd heeft. Voordat de scheidsrechter echter kan affluiten, ziet hij dat een verdediger binnen zijn straf­schopgebied een tegenstander slaat. Wat moet de beslis­sing van de scheidsrechter zijn?
 • 4
  4. De speeltijd van de tweede helft moet worden verlengd voor het nemen van een strafschop. Mag de aanvoerder van de partij die de strafschop niet mag nemen nu nog de reserve doelverdediger laten invallen als nog niet alle wisselspelers zijn gebruikt?
 • 5
  De scheidsrechter heeft een doelpunt toegekend aan partij B. Partij A is het met de beslissing niet eens en weigert de aftrap te nemen. Wat beslist de scheidsrechter?
 • 6
  Een verdediger, die buiten het speelveld staat, gooit zijn scheenbeschermer naar een tegenstander op het moment, dat deze binnen het strafschopgebied op het doel wil schieten. Daardoor mist de aanvaller de bal, die nu
 • 7
  Bij het nemen van een vrije schop binnen het eigen strafschopgebied, bevinden zich nog een of meer tegenstanders in het strafschopgebied. De nemer besluit de bal snel te nemen terwijl de tegenstanders geen tijd genoeg hebben om dit gebied te verlaten. Wat beslist de scheidsrechter?
 • 8
  Nadat de scheidsrechter het spel alweer heeft hervat, merkt hij het signaal van zijn assistent pas op en hoort nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken dat voor de hervatting een speler zijn tegenstander heeft geslagen. Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?
 • 9
  Voordat hij de 2e strafschop zou nemen tijdens een strafschoppenserie, toont de scheidsrechter de nemer een rode kaart wegens belediging van de assistent-scheidsrechter. Wat zal de scheidsrechter nu beslissen?
 • 10
  Vlakbij de hoekvlag trappen twee tegenstanders tegelijk tegen de bal, waarna deze precies over de hoekvlag het veld verlaat. Wat moet er nu gebeuren?

commentaren (0)

autorenew