Quiz vragen augustus 2010 veldvoetbal

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door: - Geactualiseerd op: - Ontwikkeld op: - 8.635 keer opgeroepen

 • 1
  Rondom ieder wedstrijdveld moet een obstakelvrije ruimte in acht worden genomen.

  Hoe groot moet deze uitloopruimte bedragen?
 • 2
  Een speler neemt een strafschop en de bal komt tegen de doelpaal, maar als gevolg hiervan barst de bal die zich op dat moment bevindt binnen het doelgebied.

  Wat beslist de scheidsrechter?
 • 3
  De scheidsrechter constateert, nadat een doelpunt is gescoord en voordat het spel is hervat, dat er een toeschouwer zich op het speelveld bevond toen het doelpunt werd gescoord.

  Hoe zal het spel nu hervat moeten worden, indien deze toeschouwer niet ingreep in het spel?
 • 4
  De aanvoerder van één der teams kan de wedstrijd wegens een blessure niet voortzetten. Geen van zijn teamgenoten wil zijn functie overnemen.

  Wat beslist de scheidsrechter?
 • 5
  Er is een doelpunt gemaakt tegen partij A. Dat doelpunt wordt toegekend. Partij A is het daar niet mee eens en weigert af te trappen.

  Hoe zal de scheidsrechter moeten reageren?
 • 6
  Tijdens het spel wordt de bal tegen de assistent-scheidsrechter getrapt, die op de zijlijn loopt. Hierdoor blijft de bal in het speelveld. Een speler pakt de bal in zijn handen en wil inwerpen.

  Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?
 • 7
  Op het moment dat een aanvaller de bal in het lege doel wil koppen, krijgt hij van een verdediger een schouderduw, waardoor deze scoringskans verdwijnt. De betreffende verdediger had echter niet de mogelijkheid zelf de bal te kunnen spelen.

  Wat beslist de scheidsrechter?
 • 8
  De scheidsrechter constateert dat de speeltijd is verstreken. Voordat hij kans ziet om het eindsignaal te geven, hoort hij dat een verdediger binnen zijn eigen strafschopgebied een aanvaller op een grove manier beledigt.

  Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?
 • 9
  Op het moment dat een aanvaller nabij de zijlijn een verdediger wil passeren, wordt hij aan zijn arm vastgehouden door deze verdediger. Gelijktijdig geeft de aanvaller de verdediger een elleboog stoot.

  Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen, nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken en hij geconstateerd heeft dat beide overtredingen gelijktijdig werden gemaakt?
 • 10
  Voor een bepaalde overtreding wordt een indirecte vrije schop toegekend. Dit is een juiste beslissing. De scheidsrechter geeft een fluitsignaal, maar vergeet zijn arm in de lucht te steken. De bal wordt vervolgens direct in het doel van de tegenpartij geschoten.

  Welke beslissing neemt de scheidsrechter als hij zijn fout bemerkt?

commentaren (0)

autorenew