Bachbloesemtest

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Lijstitems - Ontwikkeld door: - Ontwikkeld op: - 74 keer opgeroepen

Bachbloesem remedies zijn van alle tijden, en worden nog steeds gebruikt als ter ondersteuning bij spanning, angsten, onzekerheid en andere gemoedstoestanden. Ook in onze moderne tijd waarin we veel van onszelf vragen, zijn bachbloesems onmisbaar geworden. We hebben de 10 populairste bachbloesems voor je op een rijtje gezet. Herkenbaar?

 • Plek 10
  Bachbloesem Mimulus
  Helpt tegen angst met een bekende oorzaak. Denk aan angst voor ziekte, om ouder te worden, voor een ongeluk, of voor angst voor de tandarts.
 • Plek 9
  Bachbloesem Elm
  Wanneer je te veel hooi op je vork hebt genomen of door een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kun je te veel van jezelf eisen. Daardoor kun je tijdelijk niet opgewassen zijn tegen taken in het leven. Elm helpt de zelfverzekerdheid en vertrouwen terug te vinden en weer met beide benen op de grond te staan om de taken van het leven weer aan te kunnen.
 • Plek 8
  Bachbloesem Star of Bethlehem
  Deze remedie kan goed ingezet worden na het doormaken van schokkende gebeurtenissen, bijvoorbeeld na een ongeval, plotseling overlijden van een dierbaren of zelf een trauma of shock uit de kindertijd. Maar ook in het algemeen bij slechte berichten, zoals ontslag, faillissement, scheiding, etc. Als de schok wordt verzacht met Star of Bethlehem, dan pas kan iemand werken aan een verder herstel.
 • Plek 7
  Bachbloesem Rock water
  Hoge eisen aan jezelf stellen. Punctueel in het dagelijks leven en hard voor zichzelf: “Ik studeer gedisciplineerd, volg een streng dieet om een zuiver leven te leiden”. Deze starre levensopvatting laat weinig ruimte om echt te leven in plaats van alleen maar te lijden als martelaren. Ontspannen is het sleutelwoord voor Rock water types.
 • Plek 6
  Bachbloesem Centaury
  Ben je verlegen en sta je voor iedereen klaar? En zet je daarvoor vaak je eigen behoeften opzij, dan kun je Centaury goed gebruiken om beter je eigen grenzen aan te geven en niet alleen aan de eisen van anderen te voldoen. Helpt je om het evenwicht te vinden tussen geven en nemen, en de eigen grenzen aan te geven.
 • Plek 5
  Bachbloesem Larch
  Voor een gebrek aan zelfvertrouwen. Twijfel aan jezelf houdt je tegen om nieuwe dingen te ondernemen, altijd weer overtuigd dat het toch zal gaan falen. Het kost moeite om je eigen kwaliteiten te zien: in jouw ogen kunnen anderen alles altijd beter. Larch geeft meer zelfvertrouwen.
 • Plek 4
  Bachbloesem Walnut
  Deze bachbloesem is zeer nuttig voor mensen die verder willen in het leven, gehoor willen geven aan de eigen levensopdracht zonder zich te laten hinderen door de mening van anderen of lasten uit het verleden. En ondersteunt bij periodes van overgang, zoals puberteit, echtscheiding, de menopauze en andere veranderingen in leefwijze.
 • Plek 3
  Bachbloesem Aspen
  Voor de angsten of ongerustheid waar geen oorzaak voor te vinden is. Het zijn angsten die je totaal kunnen overvallen, zowel overdag als in de nacht. Bijvoorbeeld wakker schrikken uit een nachtmerrie en het angstige gevoel verdwijnt niet. Aspen geeft een innerlijk gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid.
 • Plek 2
  Bachbloesem Olive
  Een langdurige en slopende ziekte, een langdurige familie conflict zoals bijvoorbeeld rondom een erfenis, of een vol en druk leven kan iemand totaal uitputten. Olive hersteld de vitaliteit, geeft kracht en vitaliteit aan de vermoeide geest en het vermoeide lichaam.
 • Plek 1
  Bachbloesem White Chestnut
  Op tv, in de krant of tijdschriften, maar zeker ook via de sociale media worden we gebombardeerd met informatie. Deze komt sneller binnen dan we deze kunnen verwerken. Je hoofd raakt hierdoor overprikkeld en overactief. Hierdoor leef je niet voldoende in het hier en nu en ben je niet met je gedachten bij wat je aan het doen bent. White Chestnut geeft rust in je hoofd.

Commentaarfunctie zonder quiz / ff / lijst

commentaren (0)

autorenew