25 ongelukken met attracties

star goldstar goldstar goldstar goldstar grey FemaleMale
25 Lijst items - Ontwikkeld door: Lasse Dargel de Boer - Ontwikkeld op: - 465 keer opgeroepen - 2 mensen vinden het leuk

(mijn vorige lijstje met attractie-ongelukken vond ik slecht, dus nu deze ‘update’) Attracties zijn over het algemeen zeer veilig: 1000 keer veiliger dan vliegen en 100 keer veiliger dan autorijden. Toch gebeuren er sommige ongelukken mee. De meeste ongelukken in dit lijstje zijn van Six Flags (ook Walibi), omdat die parken de wildste attracties hebben en de meeste ongelukken zijn in de Verenigde Staten van Amerika gebeurd. Ik geef ook mijn mening over de ongelukken en misschien ben ik hier en daar ietsjes te hard, maar ik heb al heel wat attracties gedaan en het enige ongeluk wat ik nog had, was een beugel die ‘verkeerd’ zat en als ik ooit kinderen krijg zijn ze vast niet zo lomp (dit zeg ik maar, anders krijg ik straks in de comments onder deze test een hele shitload over me heen dat ik harteloos ben, ofzo). De ongelukken staan bij gewonden op volgorde van aantal en hoe gewond en doden op leeftijd van hoog naar laag. De schuld wordt altijd gelegd bij de attractie. Weet je wel? ‘Jongetje gewond door attractie’ en dat soort titels, terwijl dit maar voor 30% waar is, 70% is echt wel toe te wijden aan verkeerd gebruik. In het verkeer gebeuren 90% van de ongelukken en 99% met vuurwerk, dat gebeurt gewoon door domme mensen.

  • Plek 25
    Walibi Flevo – Biddinghuizen, Nederland
    In Excalibur (topspin) kwamen de bezoekers een paar minuten ondersteboven vast te zitten. Er zat waarschijnlijk een storing in. Gelukkig is er slechts 1 persoon lichtgewond geraakt. Dus dit is nog niet eens echt een ongelukje.

commentaren (4)

autorenew

ldargeldeboer (25498)
voor 141 dagen
Batman: The Ride is een hangende achtbaan (de enige serie hangende achtbanen over de kop)
LDI Dargel de Boer (72223)
voor 166 dagen
@Tom
Ja dat klopt. Sommige heb ik van FOK! Het merendeel is van Xtremerides.
Tom (70868)
voor 168 dagen
je hebt gewoon letterlijk heel Xtremerides' video overgetypt.
LDI Dargel de Boer (72223)
voor 171 dagen
Het 19-jarige meisje dat uit de achtbaan viel, zat vanaf dat moment in een rolstoel.