10 attractie-ongelukken

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Lijst items - Ontwikkeld door: Lasse Dargel de Boer - Ontwikkeld op: - 63 keer opgeroepen

Opgepast: het volgende lijstje bevat hele heftige informatie. Attracties zijn over het algemeen zeer veilig, maar er gebeuren hier en daar nog weleens wat ongelukken mee. De schuld wordt meestal bij de attractie gelegd, maar soms ligt het ook aan de personen.

 • Plek 10
  Logflume (waterattractie)
  Voor het 1e ongeluk hoeven we niet zover van huis. In 2005 is in Toverland de logflume (boomstam in water) veel te ver doorgevaren. Hij vloog als het ware en er zijn een paar gewonden gevallen. Geen doden, maar het is wel een ongeluk.
 • Plek 9
  Vrijevaltoren
  Dit is al best een luguber ongeluk. In een Six Flags Park is een 13-jarig meisje haar voeten kwijtgeraakt na de val. Ze leeft gelukkig nog wel, maar na dit incident moest ze wel haar voeten laten amputeren, dus ze heeft geen voetjes meer.
 • Plek 8
  Hangende achtbaan
  Hier houden we het ook nog wel een beetje rustig. De Ninja in een Six Flags park is een hangende achtbaan waar de karretjes van links naar rechts schommelen langs de bomen. Helaas ging het 1 keer fout: er was een tak op de rails gevallen waardoor de voorste kar ontspoorde en er zijn 6 gewonden gevallen.
 • Plek 7
  Achtbaan
  Hier komt de 1e dode. Een vrouw in Six Flags Over Texas zat in een achtbaan. Toen had ze een werknemer gemeld dat ze iets te dik was voor de attractie. De medewerker had haar genegeerd waardoor de beugel niet goed vastzat. De vrouw is gedurende de 1e afdaling uit de achtbaan gevlogen en daarbij overleden. Haar man en zoon zaten bij haar in de achtbaan, dus het is sowieso geen leuke rit geweest.
 • Plek 6
  Rainbow
  Dit is ook wat minder erg. De Rainbow is een attractie die als een vliegend tapijt door de lucht zweeft. De bak blijft normaal gesproken recht. Maar 1 keer ging de bak scheef hangen en daarbij is iedereen die erin zat gewond geraakt. Deze attractie van HUSS is verwijderd en is nu veranderd. Hij staat tegenwoordig alleen nog maar op de kermis en in sommige grote parken (de bekendste hiermee is MoviePark Germany).
 • Plek 5
  Booster
  Dit is ongeveer hetzelfde attractietype als de Rainbow, alleen draait deze deels over de kop heen (op de Nederlandse kermis zie je die altijd wel), je zit aan een arm vast en die slingert je in het rond. Een vader en zoon zaten in de attractie en gingen toen ze de 100 kilometer per uur bereikt hadden, knalden ze in volle vaart tegen de paal op en beiden kwamen om het leven. De attractie is nu veranderd, maar daar heb je ze beiden niet mee terug.
 • Plek 4
  Breakdance
  Bij de Spinning Barrels stond een hekje open en een 9-jarig meisje is daar doorheen gelopen. Hierdoor kwam ze onder de attractie terecht en is overleden. De moeder zag het. In de krant stond ook 'meisje dood door Spinning Barrels', maar het was wel haar eigen schuld.
 • Plek 3
  Wildemuisachtbaan
  Dit is ook weer zo'n 'leuk verhaal' van 1 of andere koekwaus. Een 19-jarige jongen wilde nooit wachten en klom altijd stiekem in de attracties, in een wildemuisachtbaan ging het echter fout. Hij viel uit de achtbaan en stierf later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
 • Plek 2
  Achtbaan
  Dit is ook een ongeluk met palen. De achtbaan heeft 3 loopings en bij 1 klimstuk is de achterste wagon losgeraakt en die knalde in volle vaart tegen een paal op en een aantal mensen kwamen om het leven.
 • Plek 1
  Mijntreinachtbaan
  Dit is een ongeluk uit Disneyland. De mijntrein is een keer ontspoord en de bezoekers 'vlogen' eruit. Hierbij waren 10 gewonden te betreuren en 1 dode. Hij bestaat nog wel, maar is veiliger gemaakt.

commentaren (0)

autorenew