10 irritaties op schoolreisje

star goldstar goldstar goldstar goldstar grey FemaleMale
10 Lijst items - Ontwikkeld door: Lasse Dargel de Boer - Ontwikkeld op: - 326 keer opgeroepen

Ik heb onlangs een top 10 gemaakt van irritante dingen in pretparken in het algemeen, nu tijdens het schoolreisje. Er vielen in de vorige pretparklijst wat dingen af, zoals de Fast Lane ticket of gillen in een achtbaan.

 • Plek 10
  Langzaam personeel
  Personeel werkt ook in de dierentuin of een museum of waar je ook op schoolreisje kunt gaan niet in een strafkamp, je werkt er gewoon. Je kunt werken, je kunt doorwerken en je kan vliegen. Er wordt niet gevraagd dat je vliegt, er wordt ook niet gevraagd dat je werkt, er wordt gevraagd dat je doorwerkt. Als een 5e-groeper bijvoorbeeld voor het eerst in zijn leven op schoolreisje gaat, gaat een leerkracht soms de discussie met een personeelslid aan waarom dat kind niet in de achtbaan of wat dan ook mag. Aan het begin van vele attracties staat een bord waar subtiel opstaat hoelang je moet zijn. Die borden zijn sowieso groot en opvallend, die zie je niet zomaar over het hoofd. Als personeelslid moet je ook niet zomaar de wachtrij onnodig gaan ophouden, je moet die leerkracht met de leerling gewoon dirigeren naar de uitgang waar je verder kan overleggen.
 • Plek 9
  Gillen in een achtbaan
  Dit is een menselijke reactie, maar als je expres onnodig hard gaat gillen, is het ronduit asociaal. Het is niet verboden, maar al betaal je je er scheef aan, dan is het nog niet nodig om keihard in een achtbaan te gaan gillen.
  En waarom? Om een pretpark wonen mensen en er zijn zoveel mensen die klagen over geluidsoverlast en gillen is daar 1 van.
 • Plek 8
  Roken
  Dit is vooral irritant in de wachtrijen. Maakt niet uit wat het is, wietje, joint, sigaret, sigaar, stinksigaar, pijp, wat dan ook. Roken is heel ongezond en er lopen sowieso jongere mensen rond die dan passief roken. Die krijgen de lucht binnen en kunnen daar ziek van worden.
 • Plek 7
  Kauwgum
  Mensen eten dit opzich nog best vaak, vanaf vandaag de dag, het was veel populairder in de jaren '90. Maar toch zitten behoorlijk wat muren ondergeplakt met kauwgum, dat vind ik echt zo vies. Dit zie je weleens vaker in bootjes, zoals Fata Morgana, dan plons en alles zit onder de gom.
 • Plek 6
  Fast Lane ticket
  Van de parken zelf is dit geen asociaal beleid. Dit is een ticket met een prijs tussen 30 en 40 euro en hiermee kom je in een korte, aparte wachtrij, zodat je zeg maar kunt voordringen, voorkruipen, voorsteken, hoe je het noemen wilt. Een voorbeeld zijn Walibi-parken. Op een drukke dag kunnen de armere mensen de helft doen en de rijkere mensen die zo'n pas kopen, kunnen ze dan bijna allemaal doen. Op een schoolreisje is dit overbodig, omdat jij dan meer uit je dagje kan halen dan mede-scholieren. Nou is Walibi niet de enige ermee, wel de bekendste. Sommige Duitse parken, zoals MoviePark en Phantasialand, hebben het ook. Er zijn nog enkele voorbeelden te bedenken, alle Disneyparken bijvoorbeeld, alleen bij Disney is het gratis. Dan kun je bij een betaalautomaat zo een knopje indrukken en met een bonnetje moet je dan op een bepaald tijdstip terugkomen, dit kan nog wel, maar voor de rest is het een verwarrend systeem.
 • Plek 5
  Vandalisme
  Halverwege deze lijst vinden wij een heel bekend irritatiepuntje. Dit zie je het vaakst bij middelbare scholieren, die niet willen wachten en dan voor de lol een hekje gaan slopen of een afvalbak omtrappen en dat soort ongein of kliederen op muren, dat je een mooi beschilderde muur bekladt.
 • Plek 4
  Voordringen
  We betalen allemaal evenveel voor een pretpark en we moeten allemaal op onze beurt wachten, dan moet je niet gaan voorkruipen. Dan moet je in een wachtrij waar ik insta nooit doen, want ik spreek diegene daar zeer zeker op aan.
 • Plek 3
  Halfgevulde attracties
  Er zijn in een drukke wachtrij met minimale capaciteit en dan gaan alle kinderen van een schoolreisje in een apart bootje en dan sta je veel langer te wachten dan wat eigenlijk de bedoeling is. Je kunt er ook gewoon singleriders bijzetten waar 1 iemand kan zitten. Europapark heeft dat bijvoorbeeld, die zet ook maximale capaciteit in. Met maximaal materiaal is Europapark de bekendste, maar de Efteling heeft dat bijvoorbeeld ook, een rustige wachtrij en ze laten gewoon alle treintjes eropstaan.
 • Plek 2
  Voor niks ergens naar uitkijken
  Hoe bedoel ik dit? Dit heeft te maken met kapotte attracties. Je kijkt uit naar 1 specifieke attractie en alleen die specifieke dag is ie gesloten. WAAROM?
 • Plek 1
  Duur eten
  Dit zie je in heel veel pretparken, vandaar dat dit bovenaan staat. Bijvoorbeeld een kleine friet met een portie minifrikadellen met een kleine fles cola en dat kost al 12 euro. Net als de Fast Lanes is dit veel te duur. Ik weet sowieso zeker dat elke leerling en leerkracht wel iets wil hebben en armere mensen kunnen dit misschien niet eens betalen.

commentaren (2)

autorenew

Dalí (70569)
voor 279 dagen
Leeeeeeeeuuuuuuuuuukkkkkkkkk!!!!!,!!!!
EASTERY (56093)
voor 322 dagen
JUIST!!!!!!!!!!!!!!!