Welk klein huisdier is geschikt voor mij? 🐹🐀

FemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 94 keer opgeroepen

Dus je hebt besloten dat je een klein huisdier wilt, maar je weet niet zeker welk huisdier het beste bij je past. Deze leuke quiz is bedoeld om je een idee te geven welke het beste bij je zou passen. Opmerking: ik ben geen dierenarts of andere professional, en het resultaat van de quiz is misschien niet de beste keuze. Beschouw deze quiz als een leidraad en niet als een richtlijn. Uiteindelijk is het huisdier dat je adopteert aan jou. Zorg ervoor dat je klaar bent voor de verantwoordelijkheid en goed kan zorgen voor het huisdier dat je krijgt, inclusief sterilisatie/sterilisatie en inentingen, indien van toepassing.

 • 1
  Welk klein dier springt als eerste in het oog bij de dierenwinkel of het asiel? (Adopteer, niet winkelen, indien mogelijk!)
  Welk klein dier springt als eerste in het oog bij de dierenwinkel of het asiel? (Adopteer, niet winkelen, indien mogelijk!)
 • 2
  Welk budget voor je huisdier ligt het dichtst bij wat je je kunt veroorloven? *Houd er rekening mee dat er, afgezien van accessoires en voeding, waarschijnlijk ook dierenartskosten verbonden zijn aan het bezit van een huisdier. Sterilisatie/castratie (indien van toepassing) en inentingen zijn essentieel, en het is ook een goed idee om een ziektekostenverzekering voor je huisdier af te sluiten als je die hebt, voor het geval hij gewond raakt of ziek wordt.
 • 3
  Hoe lang kan je je inzetten voor een huisdier? DIT IS ZEER BELANGRIJK. Je mag in geen geval een dier in de steek laten omdat je het beu bent of het je niet kan veroorloven het te houden. Kies heel verstandig, want zijn leven staat op het spel. Hoe zou jij het vinden als je ouders of voogd je in de steek lieten?
 • 4
  Hoeveel huisdieren zou je in dezelfde kooi willen houden?

  *Hou bij deze beslissing rekening met de gezondheid en het geluk van jouw huisdier(en). Zou je drie of vier andere mensen bij je in de kamer willen hebben? Sommige soorten doen het goed in groepen en andere moeten worden gekoppeld, idealiter met een maatje van hetzelfde geslacht.
 • 5
  Hoeveel speeltijd buiten de kooi ben je van plan je huisdier te geven?
 • 6
  Wat ben je van plan het vaakst met je huisdier te doen tijdens de speeltijd buiten de kooi?
 • 7
  Wat vind je van opruimplicht? Wees heel eerlijk, want een huisdier wegdoen omdat je een hekel hebt aan opruimen is GEEN optie.
 • 8
  Wat voor soort huisvesting zou je willen voor je huisdier?
 • 9
  Welk van de volgende geluiden stoort je overdag en/of 's nachts het minst?
 • 10
  Wat vind je het leukst aan je huisdier?

commentaren (0)

autorenew