Persoonlijkheidstesten -» Hoe vind ik mijn eigen aesthetic?

Tips en trucs om je eigen stijl te vinden!

Wat betekent "aesthetic"?

Het woord "aesthetic" - afgeleid van het Griekse woord aisthetikos - ligt tegenwoordig op ieders lippen! Voor veel mensen in onze samenleving lijkt het hebben van een "aesthetic" - een bepaalde stijl - het allerbelangrijkste. We kijken letterlijk al jaren naar beroemdheden en influencers die op elk beschikbaar platform pronken met hun prachtige uiterlijk en aesthetic - dus waarom zouden wij er niet net zo geweldig uit willen zien als zij?

En dat brengt ons bij de belangrijkste stelling van dit artikel. Om je eigen stijl of persoonlijke aesthetic te vinden, moet je eerst je esthetische gevoeligheden aanscherpen. Dit betekent dat je rekening houdt met je smaak, je persoonlijkheid, je levensfilosofie, je idee van wat cool is en je eigen menselijke aard om een aesthetic te creëren die echt bij je past. De rest van de samenleving is verdoemd ... of misschien worden ze zelfs geïnspireerd!

Maar de aesthetic blijkt vooral uit je modestijl, want dat is de ultieme eerste indruk en bevat enorme hoeveelheden informatie over hoe je jezelf ziet, waar je prioriteiten liggen en hoe je naar buiten toe wilt overkomen.

Wat zijn de belangrijkste esthetische types?

Klinkt het concept van aesthetic aanlokkelijk, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Allereerst is het handig om te weten wat enkele van de elementaire en meest populaire esthetische types zijn. Hier zijn er 10 en hun definities:

E-Girl

Deze leuke look is een mix van anime en spelcultuur. Een stereotiep E-Girl draagt geverfd haar (de kleur is meestal geconcentreerd op de voorste lokken) en ultragestileerde oog- en wangmake-up. Je ziet veel sproeten en rozige wangen op het gezicht, misschien met een paar hartjes erop geschilderd. Sommige E-Girls zijn minimalistischer en gaan zonder veel of dragen helemaal geen make-up. E-Girls zijn dol op hun haaraccessoires (vooral barrettes) en sieraden in de vorm van kettingen en zilverkleurige tinten. In hun kledingkasten vind je enkele kleren van halfdoorzichtige "mesh" stof.

VSCO-Girl

De naam VSCO wordt uitgesproken als "visco" en is afgeleid van de beroemde fotobewerkingsapp. VSCO-meisjes zijn te zien in hun natuurlijke habitat met witte sportschoenen of Birkenstocks. Je zult nooit een glimp opvangen van hun midriffs, want ze geven de voorkeur aan jeans met hoge taille of korte broeken met daaroverheen oversized T-shirts. Het haar van de VSCO-meisjes is opgestoken in een rommelige chignon en de look is afgemaakt met een schelpenketting. Met haar waterfles van het merk Hydroflask is het VSCO-meisje altijd goed gehydrateerd. Het basisidee is om er moeiteloos en ingetogen uit te zien, ook al kostte het wat werk om het doel te bereiken.

Soft Girl

De aesthetic van het Soft Girl lijkt op die van VSCO, maar het Soft Girl geeft de voorkeur aan lichtere kleuren (bijv. pastels). Ze heeft een voorliefde voor romantische looks, en haar garderobe zit vol met bloemmotieven (vooral roze/paars zijn populair), plooirokken, truien en vesten. Maar voordat je nu helemaal soft wordt, weet dat je deze aesthetic ook kunt opsmukken (met dikke laarzen en een opvallende zonnebril, bijvoorbeeld) en toch de begeerde look kunt dragen, zolang je maar een zachte uitstraling behoudt. Blader op Pinterest naar afbeeldingen van outfits of kunstwerken die passen bij de softe aesthetic. Een Soft Girl luistert ook naar mooie muziek - bekijk zeker de Soft Girl afspeellijst elders in dit artikel!

Soft Girl aesthetic

Grunge

Eeuwen geleden (oké, het is nog maar een paar decennia geleden) regeerden bands als Nirvana en Pearl Jam de wereld vanuit het noordwesten van de VS, en iedereen kopieerde hun kenmerkende flanellen shirts en jump boots. Dat uiterlijk is weer opgedoken (voor sommigen is het nooit gestorven). Aanhangers van de Grunge aesthetic rocken met gaas, ruitjes, gemengde prints, jump boots en allerlei kettingen - en zien er gewoon cool uit. Maar het begon allemaal met muziek, dus bekijk zeker de Grunge playlist elders in dit artikel!

Sommigen zeggen misschien dat de wat sjofele buitenkant van Grunge hun esthetische gevoeligheden beledigt, maar als ze iets wisten van aesthetic in het algemeen, zouden ze weten dat er een prachtige filosofie schuilgaat achter de haveloze kleren en donkere make-up. Grunge is eenvoudigweg een aesthetic die niet gedefinieerd moet worden door de voor de hand liggende normen van schoonheid, maar door haar oorsprong, en je zult merken dat de artistieke intentie de subjectieve definitie van schoonheid overstijgt.

Art-Hoe

Tumblr heeft als het ware de geschiedenis van Art Hoe geschreven. Deze aesthetic begon daar met de zwarte en LGBTQ+ gemeenschap die coole kunst en collages postte over het thema natuur.

Hoewel het woord hoe, dus "hoer", waarschijnlijk controversieel klinkt, is het eigenlijk een slimme manier om het (meestal mannelijke) idee van "promiscue" vrouwen, vooral zwarte vrouwen, op zijn kop te zetten. De makers zeggen dat de term "Art Hoe" bedoeld is om leden van kleur in de gemeenschap te empoweren, niet om hen op enigerlei wijze te vernederen. De Art Hoe fashion look wordt bepaald door natuur en kunst, met geel als overheersende kleur.

Normcore

Normcore is eigenlijk niet modieuze mode. Normcores staan voor het niet willen of hoeven hebben van een "look". Dit klinkt misschien, nou ja, tegengesteld aan het idee van het hebben van een aesthetic, maar hé. Het is wat het is. Een normcore outfit bestaat uit eenvoudig gesneden basics die geen deel uitmaken van een trend en niet opvallen.

Normcore aesthetic

Naast andere unisex stukken vind je Levi's jeans waarschijnlijk in de garderobe van een normcore. Volgens Wikipedia kan de normcore-aesthetic ook bestaan uit neutrale make-up paletten, koffie, de nieuwste merken mobiele telefoons, emoji's, sociale media, memes en cartoons. Een totaal onproblematische aesthetic om te kiezen als al het andere te extreem voor je is, maar je absoluut een label nodig hebt.

Baddie

Je kent de Baddie look waarschijnlijk wel, alleen misschien niet bij naam. Een Baddie is altijd Instagram-waardig, draagt strakke kleding en zorgvuldig aangebrachte make-up, en loopt nooit de deur uit met een kledingstuk of accessoire dat niet opvallend en opvallend ontworpen is (authentiek of geïnspireerd). De baddie-aesthetic is misschien wel het meest bekend omdat die favoriet is bij beautybloggers en de alomtegenwoordige, beruchte Kardashian/Jenner-familie. Luister zeker naar de Baddie muziek afspeellijst die je verderop in het artikel vindt - die brengt je in een wilde stemming!

Cottagecore

Het voelt als een droom - je zweeft vrolijk rond in je prachtige tuin die je kleine, schattige, perfecte huisje omringt! Wat je draagt is heerlijk luchtig - een jurk van esthetische katoenen stof á la Cottagecore. Of misschien is het iets fris en bloemigs! Bij de cottagecore-aesthetic gaat het erom die mooie illusie van bevrijd leven in je dagelijks leven te brengen. Prairiejurken zijn een hoofdbestanddeel van de look. Bloemen en strikken in het haar maken het compleet!

Academia (dark)

Aanhangers van de Academia-aesthetic hebben behoefte aan tweed! In de vorm van blazers, truien of andere elegante kledingstukken zou deze aesthetic goed passen bij een exclusieve, zeer dure openbare school of een eersteklas opleiding aan Oxford, Cambridge of een universiteit aan de oostkust. Als je de definitie wilt doorgronden, vind je beelden van geplaveide straten waar Oxford of Cambridge studenten lopen, boeken zo hoog opgestapeld dat ze de gebrandschilderde ramen van een oude bibliotheek verduisteren, en uitgewerkte tekeningen van kruiden en bloemen die in de bladzijden van een versleten roman zijn ingevoegd. Om nog maar te zwijgen van de regen en de bijbehorende herfststemming!

In dit geval verwijst "donker" alleen naar de tinten van de kleding (meestal bruin en zwart).

Academia (light)

Dit is dezelfde preppy aesthetic als hierboven beschreven, maar dan in lichtere tinten. Dat wil zeggen, wit, crème en beige tinten heersen bij de keuze van tweed!

PS: Er is geen "goed of fout" Academia-aesthetic om te onderschrijven. In principe komt het erop neer of donkere of lichte tinten beter bij je individuele huidskleur passen.

Hoe kan ik mijn eigen aesthetic creëren?

Nou, nu je enkele van de belangrijkste esthetica kent, is het tijd om datgene waar je van houdt te nemen en je eigen esthetica te cultiveren! Hier zijn 8 tips om je daarbij te helpen.

1. Wat is de eerste stap om mijn aesthetic te vinden?

Het antwoord is: Zoek Pinpiratie!

Zowat elke esthetische persoon heeft zijn eigen Pinterest board. Als je nog niet op deze sociale media-app zit, moet je zeker een inhaalslag maken, want het is de ultieme katalysator van esthetische waardering! Als je vaak op Pinterest surft, vind je niet alleen eindeloze afbeeldingen, maar ook veel expertise van deskundigen die verstand hebben van aesthetic en een goed inzicht hebben in de verschillende labels. Dit zal je niet alleen een idee geven van de vele aestheticen die de wereld mooier maken, maar ook een beter begrip van wat je kunt doen om je EIGEN aesthetic te creëren!

In de enorme verzameling beeldende kunst op Pinterest vind je talloze outfits die door andere gebruikers zijn geüpload. Als je iets ziet wat je leuk vindt, pin de afbeelding dan op je outfitbord. Kijk regelmatig op je prikbord om een goed beeld te krijgen van de stijlen die je het mooist vindt. Je kunt dan prikborden maken voor kapsels en make-up die ook sterk jouw aesthetic weerspiegelen.

2. Hoe kan ik mijn esthetische ervaring optimaliseren?

Nu staan we al voor de kledingkast. Tijd om je keuzes te optimaliseren. Als je bovenstaande Pinterest oefening hebt gedaan en hebt uitgezocht naar welke stijl of stijlen je neigt, weet je welke van je kleren esthetische waarde voor je hebben. Denk je dat je misschien een Soft Girl bent? Dus met alle macht, bewaar de gebloemde jurken! Denk je dat je een Grunge-type bent? Gooi het rafelende, vervagende flanel niet weg, daar krijg je misschien spijt van! Potentiële Baddies, wat je ook doet, gooi geen sexy, zijdeachtige, strakke mini-jurkjes weg, want je zult ze zeker nodig hebben!

De bottom line van deze oefening: zoek de dingen die je wilt houden en doe de dingen weg die niet bij je voorkeursaesthetic passen.

Verkoop of doneer kleding die niet bij je aesthetic past.

Een paar woorden over kleur: Als je niet van felgekleurde kleren houdt en denkt dat ze je er te extravagant uit laten zien (we bedoelen dat natuurlijk alleen in de zin van mode ;), zou je kunnen kiezen voor een minimalistische route. Probeer stijlen in zwart, wit, crème, beige en bruin in plaats van felle kleuren. Maar als lavendel, babyblauw, eendengeel, balletroze, perzik en munt je hart sneller doen kloppen, dan zijn Soft Girl, Cottage Core en co. misschien wel iets voor jou!

De balans tussen cool en comfortabel

Terwijl je al deze geweldige esthetische kledingstukken verzamelt, mag je het comfort niet vergeten! Het zou dwaas zijn om pijn te hebben om esthetische redenen - dat wil zeggen, alleen om een bepaald uiterlijk te bereiken. Bouw je aesthetic op rond je huidige favoriete stukken, zoals je favoriete yogabroek als je van athleisure houdt, of je spijkerbroek als je altijd een paar draagt waarin je je warm voelt. Als je van andere looks houdt, is dat helemaal prima en maakt dat je niet "minder esthetisch".

3. Laat je beïnvloeden door de beste estheten

Nergens wordt het adjectief "esthetisch" meer gebruikt dan op sociale media! Hier wordt aesthetic 24/7 gevierd! Als je Instagram, Snapchat of Tik Tok hebt, weet je waarschijnlijk welke aesthetic je idolen hebben. Onbewust heb je misschien je aesthetic al gevonden, maar je leeft die nog niet actief.

Nu we het toch over invloed hebben. Je moet je niet te veel laten beïnvloeden door deze trends (wie van ons kan het zich veroorloven zich elke dag of zelfs elk jaar in Dior te kleden?). Het idee is om de looks van de sterren en influencers te gebruiken als inspiratie. Met andere woorden, ga je gang en draag de goedkope jeans van Katy Perry of de chique capribroek van Everlane die je bij hertogin Meghan zag, maar combineer zulke stukken misschien met iets unieks, zodat er toch nog iets van je eigen stijl in je outfit zit.

Esthetisch zijn gaat niet alleen over het leren begrijpen van schoonheid en haar vele aspecten, maar ook over het vertrouwen op je eigen zintuigen om vast te stellen wat er goed uitziet en bij je past.

4. Waar kun je esthetisch advies krijgen? Online quizzen!

Net zoals het woord "aesthetic" alomtegenwoordig is in onze samenleving, zijn er online tests over alles wat met aesthetic te maken heeft - van esthetische theorie tot esthetische wetenschap tot esthetische gevoeligheid, enz. Doe elke test waarvan je denkt dat die je kan helpen bij je esthetische opvoeding en het ontwikkelen van je eigen look. Het evalueren van online esthetische tests kan je helpen beter te begrijpen wat je mooi vindt!

We kunnen het bovenstaande punt niet genoeg benadrukken. Imitatie mag dan de oprechtste vorm van vleierij zijn, maar in de wereld van de stijl is het ook geschiedenis! De echte, authentieke jij moet weerspiegeld worden in alles wat je in de wereld zet.

5. Waar kan ik kleren kopen die bij mijn aesthetic passen?

Waar kan ik kleren kopen die bij mijn aesthetic passen? Nadat je het esthetische type(n) voor jou hebt gevonden, zul je waarschijnlijk een beetje willen winkelen om je nieuwe garderobe te ontwikkelen en de gaten op te vullen die zijn ontstaan door de bovenstaande garderobeopruiming. Gelukkig zijn er ZO veel kledingwinkels online. Zo kun je gemakkelijk uitzoeken van welke winkel je het meeste plezier zult hebben!

Grunge aesthetic

Een advies aan iedereen die het wil weten: Dit is waar Pinterest je beste vriend kan zijn, want winkel/merknamen en bijbehorende links staan overal op deze site. Jouw kledingmekka - de sleutel tot jouw persoonlijke esthetische stijl - ligt op deze app te wachten om ontdekt te worden!

Geen grenzen

Vergeet niet dat je je niet hoeft te beperken tot slechts één winkel. In feite is het beter om meerdere winkels op je lijst te hebben als je het perfecte nieuwe esthetische kledingstuk wilt vinden. Je wilt immers niet zomaar outfits kopiëren.

Wanhoop niet als je een beperkt budget hebt. Je zult zeker vinden wat je zoekt in de uitverkoopafdelingen, fabriekswinkels en kringloopwinkels. Wie heeft er in een kringloopwinkel of op een ruilbeurs geen schat gevonden waarvan iemand anders dacht dat het troep was? Als dat laatste niet je ding is, kijk dan uit naar de seizoensuitverkoop bij franchisewinkels. De beste aanbiedingen zijn rond de grote feestdagen.

6. Maakt muziek deel uit van de aesthetic?

Zeker weten! Als je het woord "aesthetic" hoort, denk je in de eerste plaats aan je eigen uiterlijk, dat is waar. Maar net zoals je kleding, make-up en haar je visuele kunst zijn, is muziek je audiokunst. De muziek waarnaar je luistert, zegt veel over jou als esthetisch persoon en geeft kleur aan je esthetische ervaringen. Hip-hop en R&B vertellen mensen dat je een Baddie bent; alt-rock zegt dat je meer Grunge bent, enz.

Je begrijpt het concept. Maar dat betekent niet dat je niet moet luisteren naar de muziek die je mooi vindt! Er is geen verkeerde manier om muziek om esthetische redenen te waarderen. Het is slechts een van de vele aspecten van het ontwikkelen van je aesthetic en het verrijken van je leven! Eerlijk gezegd, wie zou dit leven kunnen overleven zonder zijn favoriete muziek?

3 voorbeeld-afspeellijsten voor aspirant-esthetische types

Hier vind je drie afspeellijsten voor geselecteerde aesthetics. De eerste bevat 31 prachtige deuntjes voor Baddies. Luister eens en ontdek of je meer neigt naar Baddie, Soft Girl of Grunge.

Baddie aesthetic

BADDIE-Hymnen

 1. "Sorry Not Sorry" by Demi Lovato
 2. "Get On Your Knees" by Nicki Minaj featuring Ariana Grande
 3. "M.I.L.F. $" by Fergie
 4. "Diva" by Beyoncé
 5. "Sleazy" by Kesha
 6. "Side To Side" by Ariana Grande featuring Nicki Minaj
 7. "Don't Hurt Yourself" by Beyoncé featuring Jack White
 8. "Formation" by Beyoncé
 9. "Like This" by Kelly Rowland
 10. "Flawless" by Beyoncé featuring Chimamanda Ngozi Adichie Ngozi Adichie
 11. "Grown Woman" By Beyoncé
 12. "Independent Woman, Pt. 1" by Destiny's Child
 13. "Survivor" by Destiny's Child
 14. "Bootylicious" by Destiny's Child
 15. "Girl On Fire" by Alicia Keys featuring Nicki Minaj
 16. "All About Me" by Syd
 17. "Sex With Me" by Rihanna
 18. "No Scrubs" by TLC
 19. "Come 4 Me" by ABRA
 20. "Golden" by Jill Scott
 21. "Girl Almighty" by One Direction
 22. "Needed Me" by Rihanna
 23. "B**ch Better Have My Money" by Rihanna
 24. "Hard" by Rihanna featuring Jeezy
 25. "Killing You Hoes" by Trina
 26. "Feeling Myself" by Nicki Minaj featuring Beyoncé
 27. "Bad Girls" by M.I.A.
 28. "Love 'Em All" K. Michelle
 29. "Money Power Glory" by Lana Del Rey
 30. "F****d My Way Up To The Top" by Lana Del Rey
 31. "Truffle Butter" by Nicki Minaj featuring Drake

Als je na het beluisteren van enkele Baddie nummers tot de conclusie komt dat je misschien een Soft-Girl bent, bevestig dat dan na het beluisteren van deze nummers:

SOFT-GIRL-SOUND

 1. Bubble Gum - Clairo
 2. This is Home - Cavetown
 3. S U N S E T L O V ER - S L O - M O S O U N D S
 4. September 16 - Russ
 5. Ain't Nobody Takin' My Baby - Russ
 6. Falling for You - Peachy! (feat. Mxmtoon)
 7. Ocean Eyes - Billie Eilish
 8. Boys - Charli XCX
 9. Pretty Girl - Claire Cottrill
 10. Hidden in the Sand - Tally Hall
 11. Crush - Tessa Violet
 12. I Fall In Love Too Easily - Caleb Belkin
 13. Flamingo - Kero Kero Bonito
 14. I’m Awkward and Shy - NVTHVN (feat. Tiffi)
 15. Prom Queen - Beach Bunny
 16. Beach Bunny - Sports
 17. Buttercup - MV | Jack Stauber
 18. Cherry Cola - Jon Kuwada
 19. First Date - Frad
 20. The Girl I Have a Crush On - Frad
 21. Bubble Tea - Dark Cat (feat. Juu & Cinders)
 22. Cappuccino - Ujico*/Snail's House
 23. Tsundere Jazz - Tsundere Labs, Inc.
 24. Vanishing Point - Woosta
 25. Tiny Little Adiantum (Deadman 死Mochi • 人 - Omae Wa Mou Remix) - Shibayan Records
 26. Cliché - Mxmtoon
 27. Stuck on You - Mars Argo
 28. From Here - Adib Sin (feat. Cae)
 29. Stalemate - Mochi (feat. T. love-sadKID)
 30. Screen Love - Trifect (feat. Slyleaf & Bien)
 31. Ultimately - Khai Dreams
ZOVEEL zachtheid! Als je er niet meer tegen kunt en echt de behoefte hebt om te rocken... dan neig je misschien wel naar de Grunge-aesthetic. Zoek het uit! Als je niet verder komt dan bijvoorbeeld het eerste Smashing Pumpkins nummer (#5) omdat die nummers gewoon niet jouw ding zijn (en misschien omdat je Billy Corrigan's schelle stem niet kunt uitstaan!), dan behoor je waarschijnlijk NIET tot de Grunge.

GRUNGE-KLASSIEKERS

 1. Nirvana – “Smells Like Teen Spirit”
 2. Pearl Jam – “Alive”
 3. Alice in Chains – “Would?”
 4. Soundgarden – “Superunknown”
 5. Smashing Pumpkins – “Today”
 6. Stone Temple Pilots – “Vasoline”
 7. Nirvana – “In Bloom”
 8. Mudhoney – “Touch Me I’m Sick”
 9. Temple of the Dog – “Hunger Strike”
 10. Veruca Salt – “Seether”
 11. Melvins – “Lizzy”
 12. Dinosaur Jr. – “Feel the Pain”
 13. Pearl Jam – “Even Flow”
 14. Nirvana – “Lithium”
 15. Meat Puppets – “Backwater”
 16. Alice in Chains – “Them Bones”
 17. Screaming Trees – “Nearly Lost You”
 18. Hole – “Doll Parts”
 19. Stone Temple Pilots – “Plush”
 20. Nirvana – “Heart-Shaped Box”
 21. L7 – “Pretend We’re Dead”
 22. Pearl Jam – “Rearviewmirror”
 23. Soundgarden – “Black Hole Sun”
 24. Mudhoney – “In ’n’ Out of Grace”
 25. Dinosaur Jr. – “Out There”
 26. Smashing Pumpkins – “Cherub Rock”
 27. Stone Temple Pilots – “Big Empty”
 28. Hole – “Violet”
 29. Alice in Chains – “I Stay Away”
 30. Tad – “Grease Box”
 31. Pearl Jam – “Jeremy”

Serieus - Pinterest zou ons moeten betalen!

Tussen alle geweldige inhoud op Pinterest staan ook - je raadt het al - muzieksuggesties! Als je zoekt op esthetische types, vind je onvermijdelijk de favoriete nummers van Pinterest-gebruikers. Ga direct naar YouTube of je favoriete luisterplatform met deze suggesties en geef ze een luisterbeurt!

7. Overweeg ALLE mogelijkheden

Net als bij esthetische theorieën zijn er veel verschillende soorten. Je voorkeur kan na verloop van tijd veranderen, of je kunt gewoon meerdere aestheticen uitproberen. Niemand houdt je tegen!

En hé - aangezien de sociale psychologie en de menselijke natuur zijn wat ze zijn, en bijna iedereen mee wil doen aan het esthetische spel, kun je er zeker van zijn dat mensen nog minstens een paar esthetische types zullen creëren voordat de trend op zijn eind loopt. Er verschijnen steeds nieuwe geweldige looks... ze hebben alleen nog geen definities, namen of grote erkenning.

Wie weet maak je deel uit van een nieuwe beweging!

Bang om iets te missen?

Je moet je door je aesthetic, die je stijl bepaalt, niet te veel laten beperken! Voeg gewoon je eigen persoonlijke touch toe. Dan zal geen enkele nieuwe trend je van je stuk kunnen brengen. Er zal altijd een deel van jou zijn in je stijl.

Het kan verleidelijk zijn je vast te leggen op een bepaalde aesthetic omdat dat sneller en gemakkelijker is dan je eigen stijl te creëren. Maar uiteindelijk zal het volgen van een sjabloon geen bevredigend gevoel geven. Want aesthetic is zoveel meer dan een begrip. Je bent tenslotte een mens met veel complexiteiten (en een paar eigenaardigheden, natuurlijk!). Je kunt niet het hele universum in een juwelendoosje stoppen!

Zijn er speciale esthetische regels waaraan je je moet houden?

Maak je alsjeblieft geen zorgen over legitimiteit - d.w.z. of je toestemming nodig hebt om een bepaalde stijl te dragen, of je misschien "nep" bent om dat te doen, of dat je speciale kennis, inzicht of kwalificaties moet hebben om een bepaalde aesthetic te kiezen.

Serieus, je hoeft geen kunstgeschiedenis te hebben gestudeerd of beelden in je achtertuin te maken om de Art Hoe look over te nemen! Misschien inspireert het je wel om kunst te gaan studeren, of in ieder geval je begrip van de vele aspecten van kunst te verbreden!

Geen ervaring nodig!

Je hebt geen speciale expertise nodig om een bepaalde aesthetic uit te leven - je hoeft alleen maar het verlangen te hebben om meer schoonheid in je leven te brengen. Per slot van rekening schrijven veel mensen zonder ook maar iets van literaire theorie te weten, toch? Zolang je niet probeert iemand te zijn die je niet bent, is het allemaal goed. Het belangrijkste is dat je gewoon geniet van wat je probeert te bereiken.

8. Wees jezelf

Dit is niet alleen de belangrijkste filosofische theorie van de esthetica, maar van het LEVEN in het algemeen! Gewoon jezelf zijn is DE beste manier om erachter te komen wat jouw aesthetic is. Het zou immers behoorlijk ongemakkelijk voelen om een aesthetic te moeten onderhouden die geen elementen bevat die vertrouwd en comfortabel voor je zijn. Hou je van lezen en kriebelt wol je niet te veel? Dark Academia, alsjeblieft! Moet je daarvoor een Oxford-diploma halen? Waarschijnlijk niet.

Wees gewoon jezelf.

Als het erom gaat "esthetisch aangenaam" te zijn, gaat het om persoonlijkheid, persoonlijkheid, persoonlijkheid! Streef er dus naar om in alle aspecten van je leven een origineel, uniek en oprecht persoon te zijn. In jezelf zijn ligt de ware bekwaamheid. Je bent een kunstwerk, dus waardeer de schoonheid die JIJ in de wereld brengt!

commentaren (1)

autorenew

Lovely_Lot (47337)
voor 146 dagen
Ik denk dat ik hierdoor weet welke aesthetic ik heb namelijk cottage core maar ik houd het dan alleen bij de comfy clothes!!!