Word ik gepest?

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door:
- Geactualiseerd op: - 23.558 keer opgeroepen - User-Oordeel: 4,2 van 5 - 13 stemmen - 9 mensen vinden het leuk

Soms is de grens tussen pesten en plagen onduidelijk.
Met deze test hoop ik je meer inzicht te geven in of je al dan niet gepest wordt (of misschien zelf wel de pester bent).
Ook geef ik je bij de resultaten graag wat tips mee.

 • 1
  Stel:
  Je ziet een jongen een jonger meisje uitschelden en duwen.
  Wat doe jij?
 • 2
  Heb jij zelf al eens gepest?
 • 3
  Met welke kinderen trek jij op?
 • 4
  Ben je al eens gepest?
 • 5
  Hoe omschrijf jij jezelf?
 • 6
  Waar herken jij je het meeste in?
 • 7
  Stel:
  Je ziet een jongetje op de speelplaats lopen met een papiertje op zijn rug geplakt waar opstaat, ik ben dom. Hij blijkt het zelf niet te weten.
  Wat doe jij?
 • 8
  Word je soms uitgelachen op school?
 • 9
  Word je soms op de grond geduwd of geslagen of gestampt?
 • 10
  Geven anderen jou soms het gevoel dat je minderwaardig bent?

commentaren (27)

autorenew

Anoniem (86312)
voor 11 dagen
Ik wordt voor 100% gepest…
Sofia#loser (86312)
voor 40 dagen
Inderdaad, er stond bij de test dat ik voor 100% gepest wordt, en dat is waar ook!! Ik wordt letterlijk elke dag gepest. Als ik 1 dag niet gepest zou worden is het echt een wonder!! Maar echt, ik vind ook dat ik een loser ben. Ik zit nu al ik groep 7 en het is weer hoor!! Al 4 jaar zo!! Ah, ik haat mezelf!!
Iemand (08928)
voor 97 dagen
@Lina, ik snap hoe je je voelt, vooral met die neutrale vriendin van je. Maak anders een sterke band met je ‘vriendin’ of maak een ander leuk groepje. Het komt goed ik geloof in je👍🏻
Koraal (40178)
voor 509 dagen
Ik ben voor 0% meeloper of pester en voor 70% de gepeste en de gene die opkomt voor de gepeste en 20% de gewone gepeste en ik heb er voor 10% niks mee te maken. Ik ben dus goed bezig. Bij ons op school is het een hele groep: 1 pester en 13 meelopers wat echt veel is
Lina (51667)
voor 538 dagen
Ik word op school denk ik ook gepest maar ik weet niet zeker of het pesten is, ik heb het op gezocht en het is dus toch een vorm van pesten. Er worden iedere dag allemaal nare dingen over mij gezegd door 3 kinderen, 1 is het ergste en die andere 2 die lopen mee. Maar het erge is, is dat het vrienden zijn. Eigenlijk helemaal niet zulke goede vrienden. De groep bestaat uit 5 meiden, waaronder ik. 3 zijn onaardig en 1 is neutraal zegt ze. Maar ook zei doet af en toe mee. Op de basisschool waren ik en de neutrale beste vriendinnen en nu pest ze soort van.

Weet iemand wat ik hiermee moet?

Groetjes Lina
Acelya (92244)
voor 549 dagen
Ewaa. Ik ben in de tweede denk ik gepest en wilde deze test doen om te kijken of ik het gevoel van toen erbij kon halen maar daar is deze test niet voor gemaakt. Ik vertel nu wel aan mensjes dat ik gepest ben en vertel dan ook verhaaltjes van de tweede. ik heb het pas achteraf doorgehad dus ik heb het nooit aangegen en ze deden het alleen waar leraren niet bij waren. Er waren maar 2 mensjes die zeiden dat dat andere meisje fout bezig was en de rest van de klas vond vooral dat ik rustig most doen als ik weer eens geïrriteerd reageerde en hun wilde slaan met mijn stok (ik ben blind). Ik zag iedereen hun verhaaltje droppen dus doe ik dat ook maar even in het kort. Nu ben ik van school gewisseld en ben ik vrolijker en gaat het goed met me.
Gepeste (07523)
voor 568 dagen
Ik heb 90% gepeste en 10% opkomer
Pest actie (45021)
voor 575 dagen
Pesten is super erg al ziet aan mij la g had ik het verboden gemaakt
Pesten is gewoon niet normaa
Ok (23793)
voor 902 dagen
Ik hoop dat pester sam een grapje maakte?!ik had 60% niets te maken met pesten, 20% opkomen voor de gepeste,10% een meeloper,10% de gepeste, en 0% de pester.

Een tijd geleden (rond groep 5/6 , ik zit nu in groep 7)werd er 1 iemand gepest, fenne lakerveld,en er was een anti-pestclub en een pestclub ik zat bij allebei ik weet dat het niet goed was maar ik wilde me niet buitengesloten voelen.ik zat wel in de pestclub maar ik deed niks.maar in de anti-pestclub ook niet.ik weet het ik was heel slecht bezig (fenne vond ik niet echt aardig maar ook niet stom,dus gewoon neutraal).uiteindelijk is fenne naar een andere school gegaan en dat vind ik heel zielig en fenne als je dit leest:ik haatte je niet.ik vond je dus best aardig dus.

Steve was de aanvoerder van de pestclub.het was trouwens wel beter voor fenne dat ze naar een andere school ging want ze vond het hier helemaal niet leuk.en dat snap ik.ik zelf ben gelukkig nog nooit gepest.

Ik wil dus mijn excuses aanbieden aan fenne.
MeggaMiauw (59240)
voor 1572 dagen
Rochelle, Dit klinkt echt niet goed! Heb je heb tegen een volwassene verteld?? Ik hoop dat het beter gaat en je moet NOOIT jezelf veranderen!
MeggaMiauw (59240)
voor 1572 dagen
Veerle, ja dat is pesten. alsjeblieft vertel het tegen iemand zodat hij of zij je kan helpen en wat je ook doet je moet jezelf NOOIT veranderen!
MeggaMiauw (59240)
voor 1572 dagen
Dit klopt best wel bij mij alleen ik ben nog nooit gepest of heb nog nooit iemand gepast zien worden
Figarodekat (53349)
voor 1901 dagen
Het klopt gedeeltelijk. Ik ben in de test voor 10% de Pester, maar daar klopt niets van! Wel ben ik de opkomer voor de gepeste. Maar ik denk dat die 10% komt doordat ik bij ben jij wel eens in elkaar geslagen of gestampt of geduwd had aangeklikt; Nee, dat durven ze bij mij niet. Dat komt doordat ik paarse band karate heb.
pesten is slecht (06377)
voor 1923 dagen
pester sam
waarom ga je op de andere school pesten dat is slecht
waarom bestaat pesten uwehoudt
oja pester sam doe niet zo gemeen
en kap met pesten
hoe zou jij je voelen als je gepest wordt
ja mischien vindt jij het leuk
maar weet je wel hoe het voelt
voor hun is het niet leuk
ik vindt het zielig voor de gepesters
dus daarom kom ik elke keer voor ze op
dus dit zeg ik tegen jullie als je ziet dat iemand gepest wordt ga niet meedoen
maar kom voor diegene op

liefs Anni
Daan (78763)
voor 1930 dagen
Ik raad iedereen aan die gepest wordt op school een maatje te zoeken uit een hogere klas. Pesters worden jaloers en laten je met rust. Je moet wel het lef hebben om op iemand af te stappen. Ik hield een oogje in het zeil en als het nodig was verbaal de pesters aangepakt. Uiteindelijke meerdere vriendschappen voor het leven afgesloten.
saskia (97181)
voor 1931 dagen
Veerle je moet het gewoon vertellen tegen je ouders en /of de juf. of schakel iemand anders in. veel succes. saskia (10)
Veerle (13135)
voor 1932 dagen
ik wordt al heel lang gepest... in groep 2 begon het... ik ga nu naar groep 8... ik kom meeste al niet naar school omdat ik bang ben.. dan zeg ik dat ik buikpijn enz. heb.. mijn ouders weten het niet... heeft iemand miss een tip... ik wordt altijd als laatst gekozen bij gym enz. en buitengesloten ik wordt uitgedaagd voor vechtpartijen en als ik dan naar mijn fiets loop rennen ze achter me aan.. ik wil graag weten of dit echt pesten is... ik heb nu een gebroken been en mijn fietsbanden zijn lek door hun.. is dit nou pesten?
Pester Sam (59533)
voor 1935 dagen
Hallo ik woon in Overijssel en ga naar een ander school en raad is wat ik daar op die school ga doen weet je het niet het is

PESTEN!!!!!
Mirthe (11137)
voor 1944 dagen
Ik word al lang gepest ik hoop in het middelbaar niet
Skye💗💖💋 (50009)
voor 1951 dagen
🙍😪😔😖😓😫😟😲😦😦😦😦😦😧😧😧😧😧😧😧😧😥😥😥😧😧😧😧😧😧😧😧😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😩😢😢