Welk verontschuldigingstype ben ik? (Apology Languages)

FemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 69 keer opgeroepen

Is het je ooit opgevallen dat mensen zich op verschillende manieren verontschuldigen? Maar het komt niet altijd eerlijk op ons over. Dat komt omdat wij verschillende verontschuldigingstypes zijn, die elk een heel andere manier van verontschuldigen verkiezen en willen horen om iemand iets te vergeven. Dat is tenminste de mening van de antropoloog Gary Chapman, die ook de vijf talen van de liefde heeft gedefinieerd. Maar welk type verontschuldiging ben jij volgens Chapman en waar hecht jij waarde aan als iemand zich bij jou verontschuldigt? Kom erachter in deze quiz over de soorten excuses!

 • 1
  Opmerking: Soms zijn de antwoorden in de quiz hetzelfde, maar soms ook iets anders. Lees ze daarom voor elke vraag zorgvuldig en denk erover na. Nu de eerste vraag.

  Ongeacht of je een relatie hebt of niet. Je partner is je derde jaardag vergeten. Welk excuus heeft jouw voorkeur?
  Opmerking: Soms zijn de antwoorden in de quiz hetzelfde, maar soms ook iets anders. Lees ze daarom voor elke vraag zorgvuldig en denk erover na. Nu de
 • 2
  Je vriend heeft jullie ontmoeting afgezegd, maar heeft daarna iemand anders ontmoet. Welke verontschuldiging zou je het liefst accepteren?
 • 3
  Een van je vrienden heeft een geheim over je verteld. Je confronteert hem ermee. Hij kan beter het volgende beantwoorden:
 • 4
  Je moeder komt overstuur thuis. Ze schreeuwt tegen je zonder reden. Later komt ze naar je toe, maar hoe moet ze zich verontschuldigen?
 • 5
  Geweldig nieuws is binnengekomen! Je bent zo gelukkig en wilt dat delen met je partner. Maar hij/zij speelt alleen maar spelletjes en is niet geïnteresseerd in jou. Geïrriteerd ga je weg. Je ontvangt een bericht op je mobiele telefoon:
 • 6
  Je hebt een nieuw topje gekocht, maar je vriend(in) praat slecht erover. Je bent boos en teleurgesteld. Welke verontschuldiging vind je het beste?
 • 7
  Jouw collega heeft je niet de nodige documenten gestuurd. Je wijst hem erop en hij schreeuwt tegen je. Hoe moet hij zich bij jou verontschuldigen?
 • 8
  Je leende een vriend 20€. Na 2 maanden informeer je en hij vertelt je dat hij je nog steeds niet kan terugbetalen. Je wordt boos. Welke verontschuldiging zou je waarschijnlijk accepteren?
 • 9
  Je zus/broer leende een broek zonder te vragen en er kwam een flinke vlek in je broek. Welke verontschuldiging verwacht je nu?
 • 10
  Je vriendin/vriend zijn vers aan het daten en hebben absoluut geen tijd meer voor je. Je voelt je slecht en wilt contact met hem/haar opnemen, maar hij/zij vertelt je dat hij/zij gewoon tijd doorbrengt met zijn/haar partner. Je hangt boos op. Welk excuus heb je nu liever?

commentaren (0)

autorenew