Kent u deze Amerikanen?

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
15 Vragen - Ontwikkeld door: - Geactualiseerd op: - Ontwikkeld op: - 9.476 keer opgeroepen

15 vragen over personen uit de Amerikaanse geschiedenis die misschien niet iedereen kan beantwoorden!

 • 1
  Hij werd geboren als tiende kind van een kaarsenmaker. Zijn disciplines: boekdrukker, uitgever, schrijver, natuurkundige, uitvinder en diplomaat. Hij was een van de mensen die de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekende en een van de vormgevers van de Amerikaanse grondwet. Hij is daarmee een van de grondleggers van de USA. Een van zijn uitvindingen geeft vandaag de dag nog steeds veiligheid. Hoe heet deze moralist en staatsman?
 • 2
  Hij geldt als een van de grondleggers van de korte verhalen. Hij werd bekend door zijn fantasierijke en vaak enge griezelverhalen en detectives. Wie wordt hier bedoeld?
 • 3
  Door arrogantie en eerzucht tot een volledige misschatting van de situatie verleid, leidde deze generaal zijn cavalierregiment in de strijd tegen bijna 4000 Sioux-Indianen bij de Little Big Horn rivier en leed misschien wel de grootste nederlaag van het Amerikaanse leger in de indianenoorlogen. Ook hijzelf kwam daarbij om! Om wie gaat het hier?
 • 4
  Deze multimiljonair maakte een fortuin met kolen, staal, spoorwegen en handelsschepen.Hij stak echter ook grote sommen geld in stichtingen voor educatie, kunst, wetenschap en vredesinitiatieven. De beroemde concerthal in New York is naar hem vernoemd! Hie luidt de naam van deze grote mecenas?
 • 5
  De oorlog met Spanje maakt hem een held. Hij was gouverneur van New York en daarna vice-president van de U.S.A. Door de moord op de president werd hij diens opvolger. Hij was een imperialist ten voeten uit, kon echter ook erg slim zijn in de politiek. Hij bemiddelde in de Russisch-Japanse oorlog en kreeg daarvoor de Nobelprijs van de vrede. Over wie gaat het hier?
 • 6
  Melancholische stomme films waren zijn handelsmerk. Terwijl de wereld om hem heen verging, vertrok hij geen spier. Het is ook niet bekend of hij ooit in een van zijn films heeft gelachen. Wie wordt hier gezocht?
 • 7
  Deze geniale componist verbond de style Jazz met elementen van de Europees-amerikaanse muziek en schiep daarmee de zogenaamde Symfonie Jazz . "Rhapsody in Blue" en "An American in Paris" zijn daar goede voorbeelden van. Wat is de naam van deze grote kunstenaar?
 • 8
  In zijn boeken laat deze sociaal-kritische auteur de ondraaglijke armoede en ellende van hele delen van de bevolking zien temidden van rijkdom en overvloed. Toonaangevend daarvoor is zijn boek "The Grapes of Wrath". Aan het eind van zijn leven ontving hij de Nobelprijs! Het gaat hier om ...?
 • 9
  Hij werd geboren met de twee voornamen Edward, Kennedy. Bekend werd deze geweldige Jazz musicus en grondlegger van de Big-Band stijl echter met zijn artiestennaam. En die luidt?
 • 10
  Onder zijn leiding werd in Los Alamos de eerste atoombom gebouwd (Manhattan Project). Na de tweede wereldoorlog wierp hij zich op als voorstander van een internationale controle op kernwapens, als reactie op de vernietigende werking van de eerste atoombommen. Vanwege deze houding werd hij ontslagen van verdere werkzaamheden aan het project. Pas 15 jaar later werd hij gerehabiliteerd. Noem de naam van deze natuurkundige!
 • 11
  Hij stamt af van een familie met een militaire traditie. Voor de tweede wereldoorlog was hij het hoofd van het Amerikaanse leger. Tijdens de oorlog was hij opperbevelhebber in het Verre Oosten tegen Japan. Hij nam de capitulatie van de Japanners waar. In de Koreaanse oorlog was hij opperbevelhebber van de UNO troepen. Wegens meningsverschillen met president Truman werd hij geschorst! Welke oorlogsheld wordt hier bedoeld?
 • 12
  Deze acteur was waarschijnlijk een van de bekendste Hollywood grootheden van zijn tijd. Hij belichaamde de zwijgzame daadkrachtige held in vele uitdagende avonturen- en cowboyfilms. Het beste voorbeeld daarvan is zijn rol in"High Noon" met de jonge Grace Kelly. Zijn naam?
 • 13
  De naam van deze Amerikaanse senator staat voor een heel tijdperk van ideologische verdachtmakingen in de U.S.A. Hij leidde de senaatscommissie voor onamerikaanse activiteiten die hij tot doel stelde samen met de F.B.I. antiamerikaanse tendensen blootteleggen. Door middel van inquisitie-achtige verhoren werd hij een ster in de media. Wie wordt hier gezocht?
 • 14
  Hij begon als documentarist. In zijn daaropvolgende speelfilms belichtte deze regisseur de uitwassen van bepaalde maatschappelijke kringen op een kritische en nauwkeurige wijze. Bij sommige van zijn films moet je beschikken over een sterk zenuwgestel! Zijn films "2001: A Space Odyssey", "A Clockwork Orange" en "The Shining" waren monumentaal! Om wie gaat het hier?
 • 15
  Deze in sobere omstandigheden opgegroeide multitalent(Schilder, Graficus, Filmregisseur, Fotograaf), geldt als een van de grondleggers van de amerikaanse Pop-Art. Met zijn schilderijen en zeefdrukken van voorwerpen en mensen uit het alledaagse leven van de moderne Amerikaanse samenleving, werd hij de populairste kunstenaar van de tweede helft van de vorige eeuw. Welke kunstenaar wordt hier bedoeld?

commentaren (0)

autorenew