Economische quiz

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door: - Ontwikkeld op: - 1.096 keer opgeroepen

Een economische quiz

 • 1
  Welke multinational uit Cincinati, Ohio dat vooral consumentenproducten maakt en verkoopt, is verdeler van onder meer Gillette, Oral B, Pampers en Dreft?
 • 2
  Mediamarkt maakt, net als de electronica supermarkt die we zoeken, deel uit van de Metro groep. De keten die we zoeken heeft in België vestigingen in Antwerpen, Wilrijk, Luik, Brugge en Kortrijk. Deze keten wordt ook wel 'de blauwe reus' genoemd...
 • 3
  Op 23 september 2019 raakte bekend dat reisorganisatie Thomas Cook met onmiddellijke ingang al haar activiteiten moest staken. Even later was er toch witte rook toen bekend raakte dat een Spaanse touroperator 62 reisbureaus overnam hier in België. Maar wat is de naam van deze Spaanse overnemer?
 • 4
  Welke farmareus brengt ondermeer Perdolan, Imodium en Motilium op de markt? De stichter heeft nog belangrijke uitvindingen gedaan op het vlak van narcotica, anti-parasitaire geneesmiddelen en de behandeling van geestesziekten. Sinds de sixties al onder het Amerikaans moederbedrijf maar wij zijn al blij én trots met de Belgische tak.
 • 5
  Deze groothandel opende in 2018 haar elfde winkel in België, meer bepaald in Middelkerke. Deze moest in augustus 2019 door een juridisch dispuut met concurrent Aronde onmiddellijk noodgedwongen de deuren sluiten. Als onderdeel van de Makro-groep wil deze groothandel de professionals in de horeca en voeding ondersteunen met een breed assortiment aan droge voeding, dagverse producten en horecabenodigdheden. We zoeken de volledige naam van deze keten.
 • 6
  Wat is de munteenheid van Israël?
 • 7
  Welke vliegtuigbouwer is na Boeing en Airbus de derde grootste ter wereld? Het werd opgericht in 1969 en het hoofdkantoor bevindt zich in de Braziliaanse stad Sao José dos Campos. Ze zijn vooral bekend om hun privéjets en begonnen daarna lijnvliegtuigen te bouwen, weliswaar voor de kortere afstanden. O.a. TuiFly vliegt met deze vliegtuigen vanaf Antwerpen. Om misverstanden te vermijden Bombardier is niet het juiste antwoord.
 • 8
  In 2016 verscheen er een nieuwe speler op onze schoenwinkelmarkt: Bristol. Volledig nieuw is dit merk echter niet, want ervoor was deze schoenwinkelketen, in België, bekend onder een andere naam. Dewelke? Aan het vroegere concept veranderd trouwens weinig, want Bristol zal schoenen aan lage prijzen blijven verkopen, en heeft intussen ook zijn gamma uitgebreid met kleding en kledingaccessoires.
 • 9
  Welke munteenheid betalen ze in Hongarije?
 • 10
  Wat is de naam van deze man die 6 keer werd verkozen tot beste werkgever?

commentaren (0)

autorenew