Kennistoets

FemaleMale
35 Vragen - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 3.364 keer opgeroepen - 2 mensen vinden het leuk

 • 1
  Tijdens het maken van een technisch ontwerp wil je de verschillende rollen van je Exchange 2010 omgeving als volgt plaatsen:

  Maar het blijkt dat de klant maar met twee servers wil gaan werken. Ser01 wordt uit het ontwerp verwijderd. De serverrollen die je daar gepland had moeten naar een of beide andere servers verplaatst worden. Wat ga je doen?
  Tijdens het maken van een technisch ontwerp wil je de verschillende rollen van je Exchange 2010 omgeving als volgt plaatsen: Maar het blijkt dat de kl
 • 2
  Jij bent werkzaam als Exchange administrator bij achternaam.nl. Het netwerk van achternaam bevat een Exchange 2010 omgeving. Jij bent verantwoordelijk voor deze Exchange-omgeving. Bij het maken van het technische ontwerp constateer je dat je netwerk een stand-alone server Server01 bevat. Aan jou wordt gevraagd de juiste Exchange 2010 server rol op deze server te installeren. Welke is dat
 • 3
  In een testomgeving heb je een Exchange 2010 omgeving gebouwd. Je merkt dat een disconnecte mailbox niet direct verschijnt in de map disconnected mailboxen. Wel commando kun je nu geven om dit proces te versnellen?
 • 4
  Je krijgt de opdracht om in je technisch ontwerp aan te geven hoe je in moet stellen dat Lia Willems als directeur Sven Nobel mail mag gaan verzenden. Bij wie moet je dat instellen?
 • 5
  In je testomgeving heb je ingesteld dat Lia Willems als Sven Nobel mail mag sturen. Op het moment dat Lia als Sven een mail naar Tiku Flax stuurt is de vraag bij wie de standaard reply van Tiku zal aankomen. Bij wie komt deze reply aan?
 • 6
  Tijdens het maken van een technisch ontwerp voor een Exchange 2010 omgeving krijg je de opdracht om in te stellen dat Lia Willems voortaan namens directeur Sven Nobel mail mag gaan verzenden. Bij wie ga je dat instellen?
 • 7
  Je bent bezig met het technisch ontwerp van een nieuwe Exchange 2010 omgeving. Je wilt binnen deze omgeving voor iedereen S/MIME mogelijk maken. Dat betekent dat:
 • 8
  Jij bent werkzaam als Exchange administrator bij achternaam.nl. Tijdens het ontwerpen van een nieuwe Exchange 2010 omgeving wordt er aan jou gevraagd om in je technisch ontwerp op te nemen hoe je een legal disclaimer toevoegt aan elke mail die “naar buiten” gaat. Hoe ga je dit doen?
 • 9
  Tijdens het ontwerpen van een nieuwe Exchange 2010 omgeving moet er natuurlijk ook een back-up schema ontwikkeld worden voor de database op je Exchangeserver Server01.
  Elke werkdag en op zaterdag moet er gebackupt worden. Je moet er voor zorgen dat er nooit meer dan twee back-ups nodig zijn om de database te restoren. Hoe ga je dat doen?
 • 10
  Jij bent bezig met een technisch ontwerp voor een nieuwe Exchange 2010 omgeving. Je hebt maar één Cliënt Access server in je netwerk. Alle werkstations hebben Outlook 2010. Je hebt een externe Firewall om je netwerk te beschermen. Jouw bedrijf wil dat alle gebruikers via het internet hun e-mail, agenda en public folders kunnen bereiken. Hoe krijg je dit voor elkaar?
 • 11
  Tijdens het maken van het technisch ontwerp voor een nieuwe Exchange 2010 omgeving kom je het volgende probleem tegen:
  Jouw bedrijf heeft verschillende leveranciers die license keys per e-mail aanleveren. Jij maakt een nieuw e-mail adres genaamd licensing@contoso.com dat de leveranciers mogen gebruiken. Nu moet je een nieuwe map aanmaken waarin de e-mails van de leveranciers geplaatst kunnen worden. Hoe ga je dat doen?
 • 12
  Bekijk de figuur. Hoe heet het protocol dat voorkomt dat er switching loops ontstaan in een switched netwerk?
  Bekijk de figuur. Hoe heet het protocol dat voorkomt dat er switching loops ontstaan in een switched netwerk?
 • 13
  Een netwerk heeft als netwerkid: 10.32.0.0 /18.
  Wat is het hoogste IP-adres uit dit netwerk?
 • 14
  Bekijk het schema hiernaast. Het design van een netwerk bestaat meestal uit 3 lagen.
  Hoe heet Laag B?
  Bekijk het schema hiernaast. Het design van een netwerk bestaat meestal uit 3 lagen. Hoe heet Laag B?
 • 15
  Bekijk het schema hiernaast. Het design van een netwerk bestaat meestal uit 3 lagen.
  Hoe heet laag A?
  Bekijk het schema hiernaast. Het design van een netwerk bestaat meestal uit 3 lagen. Hoe heet laag A?
 • 16
  Een gebruiker meldt dat hij niet kan inloggen op het netwerk.
  Je logt in als local administrator en gebruikt het commando Ipconfig; zie afbeelding.
  Een gebruiker meldt dat hij niet kan inloggen op het netwerk. Je logt in als local administrator en gebruikt het commando Ipconfig; zie afbeelding.
 • 17
  Als domain administrator wil je van 1000 users het telefoonnummer wijzigen.
  Je hebt de nummers alleen op papier.
  Hoe krijg je efficient deze nummers bij de juiste accounts ingevoerd in Active Directory?
 • 18
  Het domein waarvan jij de domain administrator bent bevat een OU Verkoop.
  In de OU Verkoop bevinden zich de OU's Gebruikers, Computers en Groepen.
  Dagelijks wordt er van AD een nachtelijke backup gemaakt. Een administrator verwijdert per ongeluk de OU Groepen. Hoe restore je nu de OU Groepen zonder de OU's Gebruikers en Computers in gevaar te brengen?
 • 19
  Je bent domain administrator van het domein Kw1c.nl. Alle domain controllers draaien Windows server2008. Je wilt alle replication errors van alle domain controllers laten capturen naar een centrale locatie. Hoe bereik je dit?
 • 20
  Het bedrijf waar jij werkt als domain administrator van het domein heeft ook een bijkantoor. In Active Directory is voor dit bijkantoor een aparte AD site gebouwd. Deze site heeft uiteraard ook een domain controller. Een nieuwe aangeschaft applicatie die het bijkantoor gaat gebruiken vereist dat op de site een Global Catalog server aanwezig is. Welke tool gebruik je om deze domain controller in te richten als Global Catalog Server?
 • 21
  Een van de domain controllers binnen het netwerk wordt tevens gebruikt als backup server. De enige 500 GB harde schijf bevat drie partities, een voor het besturingssysteem, een voor applicaties en een voor data. Dagelijks worden van deze server backups gemaakt. De harde schijf begeeft het. Je plaatst een nieuwe schijf van 500GB. Je start de computer op vanaf de installatie DVD Windows server2008. Je kiest voor de optie Repair my computer. Je wilt nu een backup van het besturingssysteem en alle bestanden terugplaatsen. Hoe doe je dit?
 • 22
  Op het hoofdkantoor krijgen alle clients hun ipconfiguratie via DHCP aangeboden. Er is ook een bijkantoor. Tussen het hoofdkantoor en het bijkantoor ligt een WAN verbinding. Alle computers van het bijkantoor gebruiken static ip adressen. Op het bijkantoor is geen dhcpserver aanwezig. Het bijkantoor heeft ook een ander subnet. De laptops van de medewerkers moeten op beide locaties probleemloos kunnen connecten met het netwerk van het betreffende kantoor. Hoe configureer je dit op de laptiops?
 • 23
  In het netwerk is een DHCP server aanwezig. Voor de configuratie van deze server bekijk je de afbeelding.

  De dhcp server reageert op geen enkel client verzoek.
  Hoe verhelp je deze storing?
  In het netwerk is een DHCP server aanwezig. Voor de configuratie van deze server bekijk je de afbeelding. De dhcp server reageert op geen enkel client
 • 24
  In het netwerk is een DHCP server aanwezig. Je hebt een DHCP reservation gemaakt voor een host, Computer1. Je voegt een nieuwe DNS server optie toe aan de scope options. Hoe bereik je dat Computer1 deze nieuwe optie direct ontvangt?
 • 25
  Van een persoon leg je een aantal eigenschappen vast, bijvoorbeeld voornaam en geboortejaar. Eén regel met al die eigenschappen noem je een?
 • 26
  Van een persoon leg je een aantal eigenschappen vast, bijvoorbeeld voornaam en geboortejaar. Zo’n eigenschap noem je een?
 • 27
  Om selectiequeries te maken gebruik je?
 • 28
  Om gebruikers autorisatie te geven voor SQL, gebruik je?
 • 29
  Welk SQLcommando gebruik je om gegevens in een tabel aan te passen, bijvoorbeeld als de woonplaats “Peking” voortaan “Beijing” moet zijn?
 • 30
  Welke SQLcommando gebruik je om gegevens uit een tabel te verwijderen, bijvoorbeeld alle klanten die de laatste 10 jaar niets gekocht hebben?
 • 31
  Welke van de onderstaande gegevens kan gebruikt worden als primaire sleutel van een tabel met gegevens van Nederlandse medewerkers?
 • 32
  Welke van de onderstaande gegevens kan gebruikt worden als primaire sleutel van een tabel met gegevens van boeken?
 • 33
  Je hebt een nieuwe databaseadministrator aangenomen en je wilt haar volledig toegang geven tot de SQLserver. Welke rol geef je haar?
 • 34
  Je hebt een nieuwe marketingmanager aangenomen en je wilt haar volledig toegang geven tot de verkoopdatabase. Welke rol geef je haar?
 • 35
  Hoe noem je als je dezelfde gegevens niet meerdere malen kunt invoeren?

commentaren (0)

autorenew