Voedselveiligheid en hygiëne een absolute must.

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
10 Vragen - Ontwikkeld door: - Ontwikkeld op: - 15.502 keer opgeroepen

Hygiëne is ook een levensmiddel.
Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van voedsel. Is dit terecht? In de media zijn er vaak berichten over fouten die optreden in het productieproces. Het is een feit dat elk jaar duizenden mensen ziek worden door besmetting via voedsel. Voedselveiligheid is een grote rol die speelt in de voedselketen, van bij de productie tot het verbruiken. Het gevaar komt lang niet altijd van buitenaf. Jij kunt het één en ander doen om voor jezelf en anderen de gezondheid te waarborgen .Vanaf het moment dat je de winkel binnen stapt tot na de vaat, heb je dit in eigen handen.

  • 1
    Hygiëne is een zaak van 3 dingen. Som ze op.
  • 2
    Om hygiënisch verantwoord te kunnen handelen moet je enige kennis hebben van:
  • 3
    Geef een slechte handeling bij discipline.
  • 4
    Hoe komen vreemde stoffen in de voeding terecht?
  • 5
    Waar staat de afkorting HACCP voor? In het engels.
  • 6
    Geef de 3 gevaren bij maaltijdbereiding en – distributie?
  • 7
    Waar houden Micro – Organismen van?
  • 8
    Fysisch gevaar is afkomstig van. Geef voorbeelden?
  • 9
    Hoe voorkom je fysisch gevaar?
  • 10
    Zijn gerechten na het koken of bakken automatisch veilig voor gebruik.

commentaren (0)

autorenew