Ga naar de commentaren

Ghosting - Waarom mensen ghosten & tips om ermee om te gaan

FemaleMale
2 Hoofdstuk - 1.576 woorden - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 70 keer opgeroepen- Aan het verhaal wordt nog geschreven

Ghosting beschrijft het verschijnsel dat een persoon zonder waarschuwing het contact met een ander verbreekt. De persoon neemt nooit meer contact op en negeert ook verdere avances. Dit gebeurt vaak op datinggebied. Vooral op datingapps als Tinder is dit fenomeen erg bekend. Er zijn echter ook gevallen waarbij lange relaties of vriendschappen op deze manier zijn beëindigd.

Wanneer een persoon wordt ghosted, begrijpt ze door de abrupte beëindiging niet waarom dit is gebeurd. Ze blijft radeloos achter en worstelt met negatieve emoties en gedachten zoals liefdesverdriet of zelftwijfel.

In deze gids vind je 5 redenen waarom andere mensen ghosten en 6 tips hoe je ermee om kunt gaan als het jou overkomt. Of als je een van je dierbaren moet opvrolijken.

  1
  ((bold))((big))((teal))• 5 redenen • ((eteal))((ebig))((ebold)) ((bold))((maroon))1. Angst voor confrontatie((emaroon))((ebold)) Sommige mensen he
  • 5 redenen •


  1. Angst voor confrontatie

  Sommige mensen hebben moeite om anderen te confronteren. Dus als jullie belangen niet op één lijn liggen, heeft de persoon moeite om dit aan te kaarten. Dit kan zijn omdat ze je niet willen kwetsen of omdat ze bang is voor je reactie en die niet wil horen.

  Dus als de persoon eigenlijk wil zeggen dat ze niets meer met je te maken wil hebben of dat ze iets verknoeid heeft, is ze bang voor hoe je zou kunnen reageren. Dus uit lafheid vertelt de persoon je niet wat ze werkelijk denkt en houdt ze je in het ongewisse over hun gedachten. Zelfs als de persoon je geen kwaad wil doen, is dit een onaantrekkelijke manier om onder het probleem uit te komen en oneerlijk tegenover jou.


  2. Bindingsangst

  Sommige mensen houden van het gevoel verliefd te zijn of willen dicht bij een persoon zijn. Om bepaalde redenen zijn ze echter bang om zich aan die persoon te binden. Sommige mensen zijn zich hiervan niet volledig bewust en als ze dat wel zijn, hebben ze niet de moed om dit uit te spreken en er eerlijk over te zijn.

  Dus als ze zich realiseren dat ze zich toch niet goed kunnen binden, trekken ze zich snel terug uit de verantwoordelijkheid en zoeken ze de "makkelijkste" en "snelste" weg uit de situatie, met andere woorden: ze ghosten.


  3. Niet geïnteresseerd

  Een van de meest waarschijnlijke redenen is dat de persoon gewoon niet in je geïnteresseerd was. Als jullie elkaar nog maar kort kennen, dan gaf ze waarschijnlijk niet genoeg om je. Of ze vindt dat ze je geen uitleg verschuldigd is en neemt gewoon geen contact meer op.

  Deze reden wordt vaak gebruikt voor ghosting als iemand met meerdere mensen schrijft en veel mensen wil leren kennen of zelfs daten. Voor ghosters die iemand ghosten na een lange vriendschap/relatie is deze reden onwaarschijnlijk.


  4. Mind games

  Helaas zijn er ook mensen die slechte bedoelingen hebben. Niet iedereen is op zoek naar zijn droomprins/prinses of is altijd eerlijk tijdens een vriendschap en relatie. Er zijn ook mensen die ghosten om te testen of je achter hen aanzit. Ze doen het dus expres om je onzeker te maken. Dit is een tactiek om mensen te manipuleren en afhankelijk te maken.

  Meestal ghosten ze en als de ander weer schrijft, overladen ze hen met liefde en complimenten ... totdat ze weer ghosten. Als je zo iemand tegenkomt, vlucht dan! En niet naar die persoon, maar de andere kant op. Ver, ver weg van hen.


  5. "Zo erg is het niet"

  Een reden, die uiteindelijk ook verband houdt met alle andere, is deze: ghosting gebeurt steeds vaker en wordt steeds normaler.

  Sommige mensen praten zichzelf een ghosting goed en onderschatten hoe hun acties andere mensen beïnvloeden. Heel weinig mensen willen anderen opzettelijk kwetsen. Dat is precies waarom sommige mensen hun acties naar goed praten. Ghosting is niet zo kwetsend of je moet een dikkere huid hebben.


  Maar wat doe ik als iemand me lastigvalt of bang maakt?

  Natuurlijk, als iemand je letterlijk lastigvalt, is ghosting zeker gerechtvaardigd. Ook als iemand geen nee accepteert. Maar het zou niet het eerste redmiddel moeten zijn in onschuldige situaties. Het is en blijft kwetsend. Studies tonen aan dat ghosting ernstige gevolgen kan hebben voor de betrokkenen.

  2
  ((bold))((big))((teal))• 6 tips •((eteal))((ebig))((ebold)) ((bold))((green))1. Afleiding((egreen))((ebold)) De klassieke tip voor liefdesverdriet
  • 6 tips •


  1. Afleiding

  De klassieke tip voor liefdesverdriet: leid jezelf af! Natuurlijk is het ook belangrijk om je verdriet te uiten en misschien eens goed te huilen. Maar niemand kan de hele tijd verdrietig zijn. Bel je vrienden of familie en doe iets met ze. Dat helpt om je gedachten te verzetten. Ook ben je dan in de buurt van mensen die je echt waarderen en van je houden om wie je bent.


  2. Doe wat je een goed gevoel geeft!

  Als je echt niet lekker in je vel zit, moet je jezelf gewoon toestaan om te doen waar je echt blij van wordt. Een dagje wellness om jezelf te verwennen. Een nieuw spel uitproberen. Ga lekker uit eten waar je helemaal weg van bent. Doe iets wat je hart helpt genezen. Soms voelt het als het einde van de wereld als je gegehost wordt. Maar er zijn zoveel dingen die ons leven zoveel beter maken. Dus sta jezelf toe om iets te doen waar je blij van wordt!

  Wat je bijvoorbeeld kunt doen: Jezelf stylen/verzorgen, vrienden ontmoeten, lekker uit eten gaan, stoom afblazen door te sporten of te praten, je hobby's uitoefenen en zo veel meer!


  3. Ga niet achter de persoon aan

  Een van de ergste dingen die je kunt doen is de persoon najagen! Als de persoon niet meer reageert op je berichten en je misschien zelfs geblokkeerd heeft, ban die persoon dan uit je leven. Verwijder het nummer van de persoon, ontvolg de persoon, blokkeer deze. Wat voor jou ook werkt om niet zwak te worden en niet van de persoon af te komen.

  Ghosting heeft in alle gevallen iets gemeen: de persoon wil niets meer met je te maken hebben. Dus laat ze gaan. Als het je helpt, kun je ook iets als laatste schrijven en de persoon vertellen hoe teleurgesteld je bent. Maar doe dit alleen als het je helpt om verder te gaan. Doe jezelf niet tekort! Loop niet achter iemand aan die je zo behandelt.


  4. Word zelf geen ghoster

  Ook al is het makkelijk om ervan te leren en te doen wat jou is aangedaan: Word alsjeblieft zelf geen ghoster! Blijf eerlijk. Als je het hebt meegemaakt weet je hoeveel pijn het doet. Informeer daarom de mensen waar je niets mee te maken wil hebben en blijf trouw aan jezelf.


  5. Zelfreflectie, maar geef jezelf niet de schuld!

  Soms is het ook heel goed om over de situatie na te denken. Natuurlijk moet je het niet te veel op je af laten komen, maar misschien kun je iets meenemen uit de situatie. Waren er voor de ghosting al signalen dat er iets mis was? Hoe voel je je nu? Wat zijn je gedachten?


  Het gaat er niet om of het jouw schuld was. Geef jezelf niet de schuld van de ghosting. Ghosting heeft niets te maken met jouw waarde als persoon, het is het probleem van de ander. Denk gewoon na over de situatie en wat er gebeurd is. Wat kan ik ervan leren en meenemen voor de toekomst? Hoe heb ik me gedragen?


  6. Vooruitkijken

  Natuurlijk is het een schok om plotseling gehost te worden. Maar verlies je eigen leven niet uit het oog. Richt je op de toekomst die voor je ligt. Wat gaat er binnenkort gebeuren waar je naar uitkijkt? Denk daar eens over na. Stel jezelf enkele doelen die je kunt bereiken.

  Dit kunnen hele kleine doelen zijn zoals 3 keer naar de sportschool gaan deze week. Een boek aflezen waar je aan begonnen bent. Een schilderij schilderen. Bonussen vrijspelen in een spel. Richt je ook op het opbouwen van relaties met mensen die je echt leuk vindt. Bijvoorbeeld je goede vrienden! Plan iets samen met hen en laat de persoon die je gekwetst heeft achter.


  Heb je zelf nog andere vragen, ervaringen, gedachten of tips over hoe om te gaan met ghosting? Laat gerust een reactie achter en laat ons weten wat je ervan vindt!

  Wil je meer gidsen zien over dergelijke onderwerpen? Voel je vrij om het te delen!

Beoordeel deze quiz

commentaren (0)

autorenew