Ga naar de commentaren

Het leven van Hagrid

star goldstar goldstar goldstar goldstar greyFemaleMale
5 Hoofdstuk - 1.070 woorden - Ontwikkeld door: - Ontwikkeld op: - 1.108 keer opgeroepen- Aan het verhaal wordt nog geschreven

Dit verhaal gaat over hoe Hagrid geboren is en gaat tot het verhaal dat we kennen van in de Harry Potter boeken.
DIT IS ZELF VERZONNEN EN KOMT NIET ECHT VOOR IN DE REEKS

  1
  hoofdstuk 1
  Hoe Hagrid geboren werd


  Voor dit verhaal gaan we even terug naar 2 jaar voor de geboorte van Hagrid. Dit is hat moment waarop de mama en de papa van Hagrid elkaar ontmoetten. We zijn in de bergen en de vader van Hagrid is verdwaald zijn bezem had pech en hij is juist op tijd kunnen landen. Hij is wanhopig op zoek naar leven en had de moed bijna opgeheven toen hij een groep reuzen ontdekte. Hij werd eerst als vijand beschouwd tot er een wondermooie reuzin hem om uitleg vroeg dat beschouwde Hagrids vader als een redding. Hij bleef daar even om op krachten te komen en toen werd de reuzin zwanger. Het was een jongetje en toen zijn vader vroeg hoe hij ging heten antwoordde de reuzin met iets dat hij interpreteerde als Hagrid. Maar toen moest de papa van Hagrid vertrekken ondertussen was zijn bezem hersteld en nam hij Hagrid mee.

  2
  Hoofdstuk 1
  Voor Hagrid op Zweinstein zat


  Eenmaal thuis zorgde de jonge vader heel goed voor zijn zoon en Hagrid was inmiddels al 5 jaar. Hij ging gewoon naar school en leerde heel veel. Maar af en toe werd hij gepest door een grotere kleuter genaamd Jimmy. Hagrid hielp een slak de speelplaats veilig oversteken en “per ongelijk” trapte Jimmy hem plat en Hagrid was zo kwaad en *vlam* Jimmy vloog met een klap tegen de muur en begon te wenen. Met als vervolg dat Hagrid straf kreeg, iedereen bang was van hem en zijn vader die super blij was omdat hij nu wist dat Hagrid geen Snul was. Zo waren er een par voorvallen en zijn vader werd steeds blijer. Tot Hagrid bijna 11 werd het was een week voor zijn verjaardag tot er plots een uil door het raam binnenvloog. Met een brief van Zweinstein. Ze gingen naar de Wegisweg en Hagrid had de tijd van z’n leven. En toen vertrok de Zweinstein Exspres...

  3
  Hoofdstuk 3
  Hagrids 1e jaar op Zweinstein


  Hagrid kwam toe op Zweinstein en alhoewel hij uit een toverfamilie kwam had hij nog niet veel van Zweinstein gehoord dus keek hij zijn ogen uit. Het beestje dat je daar zag waren veel leuker en indrukwekkender dan die uit de gewone Dreuzelwereld. Dan kwam de Sorteerceremonie en Hagrid werd ingedeeld in Griffoendor. Hagrid zat al een paar maanden en had nog steeds geen vrienden. Misschien kwam het door zijn buitengewone passie voor gevaarlijke dieren of door zijn mindere resultaten. Maar toch vond Hagrid Zweinstein fantastisch. Tot hij zijn eerste brief op Zweinstein en dat was niet bepaald een vrolijke brief. Hij ging als volgt:

  Beste Hagrid,
  Wij zijn bedroeft u mee te delen dat uw vader gestorven is op
  15 oktober 1948.
  U Hebt alles geërfd en uw vader ligt begraven in het plaatselijke kerkhof van uw dorp. De begrafenis zal plaatsvinden op
  20 oktober 1948.

  Dikke tranen rolden over het papier en op 20 oktober kreeg hij de toestemming om naar de begrafenis van zijn vader te gaan. Op het einde van het jaar was hij nipt geslaagd en dat had Hagrid ook verwacht omdat hij tijdens het studeren steeds aan zijn vader moest denken.

  4
  Hoofdstuk 4
  Hagrids 2e jaar op Zweinstein


  Hagrid zit nu in zijn 2e jaar op Zweinstein en had eindelijk een vriend gevonden. Nu ja, een vriend? Professor Perkamentus. Hij was de enige die niet week voor de charmes van Marten en dat vond Harid leuk omdat hij Marten haatte. Hagrid vond hem onuitstaanbaar. Professor Perkamentus was ook tof omdat hij Hagrid niet benadeelde door het feit dat hij een halfreus was. Dus Hagrid bloeide helemaal open in zijn 2e jaar waardoor hij prachtresultaten behaalde. (en niet alleen bij Transfiguratie het vak dat prof. Perkamentus gaf ) Daardoor begonnen de profesoren en leerlingen hem eindelijk te respecteren. Op het einde van het jaar zorgde Hagrid ervoor, door juist antwoord te geven in de les, dat ze de afdelingsbeker nipt wonnen van Huffelpuf. Hagrid verheugde zich alweer op een volgend jaar vooral omdat ze dan Verzorging van de Fabeldieren kregen.

  5
  Hoofdstuk
  De Geheime Kamer 5


  Hagrids 1e les Verzorging van de Fabeldieren was meteen een succes hij was verreweg de beste leerling. Hij had een zodanige interesse dat hij s ’nachts stiekem eens naar het Verboden Bos was geweest daar kwam hij de spin Aragog tegen, een Acromantula. Die gaf hij onderdak op Zweinstein. Het was een bijna onmogelijke taak om hem eten te geven, gezelschap te bieden en vooral om hem te verbergen. Maar toen werd de Geheime Kamer geopend en door de nog strengere maatregelen was et bijna onmogelijk om voor Aragog te blijven zorgen. Want ook Hagrid moest op zijn hoedde zijn. Dan was er nog een aanval op een meisje in de wc’s die het niet overleefd heeft en gekozen heeft om als geest door het leven te gaan. Nu was Hagrid bang want hij dacht dat Marten Vilijn onraad snoof. Hij had Aragog gezien en het was een kwestie van seconden voor hij er een leraar bij had geroepen. Hagrid kon Aragog nog juist op tijd verbergen in het Verboden Bos. Maar werd van school getrapt. Hij duikte de kroeg in en werd zwerver want het huis van zijn vader was ingestort van ouderdom. Enkele jaren later werd Perkamentus schoolhoofd en mocht Hagrid blijven als jachtopziener en terreinknecht. Hagrid was natuurlijk zo blij dat hij Perkamentus niet genoeg kan bedanken. Hij vond ook een vrouwtje voor Aragog en samen hadden ze vele kinderen.
  EINDE

commentaren (1)

autorenew

Sien (86944)
voor 607 dagen
Super mooi en origineel!!! Er stonden wel enkele spellingsfoutjes in...