Ga naar de commentaren

Faya en Lina

FemaleMale
8 Hoofdstuk - 1.411 woorden - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 931 keer opgeroepen- Aan het verhaal wordt nog geschreven - 2 mensen vinden het leuk

Dit is een spannend en grappig verhaal over Faya en Lina! 2 beste vriendinnen die enorm houden van muziek!

  1
  'ik verveel me!' zegt Faya. 'ga dan naar buiten ofzo! Haal Lina anders op!' zegt de moeder van Faya 'ik ga Lina wel ophalen!' zegt Faya. Faya loopt naar het huis van Lina. Het broertje van Lina doet open. 'Hoi, ik zal Lina even halen' zegt hij. Lina komt van haar kamer aanlopen. Samen lopen ze naar de zolder, waar de kamer van Lina is. Ze kunnen eindeloos praten over hun favoriete zangers, zangeressen en bands. 'waarom ga jij niet een keer een nummer opnemen? Je kan super mooi zingen en goed gitaar spelen!' zegt Faya. 'nee natuurlijk niet! Dat durf ik nooit!' zegt Lina. 'Misschien kunnen we een keer samen iets opnemen ofzo! Niet dat we er iets mee gaan doen, maar gewoon voor de lol! Jij kan goed gitaar spelen en zingen, en ik keyboard spelen!' zegt Faya 'ehh ik weet het niet hoor.. Maar als je er echt niets mee gaat doen wil ik best.' zegt Lina. 'Jeeejjj! tof dat je meedoet! Want ik kan totaaaaaal niet zingen!' zegt Faya. 'Haha, wanneer?' Zegt Lina 'morgen 18:00 bij mij thuis!'

  2

  Het is de volgende dag om 6 uur in de avond. Lina is iets te laat. Ze moest haar moeder overtuigen dat ze echt niet gaat vallen op de fiets met haar microfoon en gitaar en dat haar moeder haar echt niet hoeft te brengen. Faya vind het niet erg. Faya heeft net haar velgele keyboard van de woonkamer naar haar slaapkamer gebracht. De velgroene gitaar van Lina matcht bij het vel groene zomerjurkje van Faya. Ze gaan een cover maken op Cold Water van Justin Bieber. Het moet een aantal keer opnieuw, maar het eindresultaat is super mooi! Faya probeert haar beste vriendin over te halen met dat ze prachtig kan zingen en gitaar spelen en dat ze het echt online moeten zetten! Na een kwartier is keurt Lina het goed. Faya mag de cover online zetten op haar YouTube kanaal.

  3
  Het is een paar weken later. Faya en Lina gaan weer afspreken. Lina vraagt meteen hoeveel vieuws het heeft en wat voor reacties er op gekomen zijn. Faya gaat kijken: 1.597.872 views. Faya en Lina gillen het uit! 'OMG en hoeveel likes? En hoeveel dislikes?' zegt Lina. Ze kijken: 92k Likes 572 dislikes. 'OMG' zeggen ze tegelijk! Ze kijken naar de reacties. Er zijn alleen maar positieve reacties!

  4
  Het is de volgende dag. Faya is jarig. Ze viert pas over 5 dagen haar verjaardag. Vandaag gaat Lina bij Faya slapen. 2 nachtjes. Ze hebben besloten om nog een cover op te nemen. Lina heeft namelijk ook haar microfoon en gitaar mee! Ze gaan nu een cover maken op Let my love you van Justin Bieber. Want ze zijn erg fan van Justin Bieber! Deze is wel wat lastiger.. Ze oefenen heeel lang en uiteindelijk lukt het! Ze gooien het meteen online! Meteen krijgen ze heel veel positieve reacties! ´´wow Lina je kan echt mooi zingen!´´ ´´Wow echt heel mooi! Jullie moeten echt een keer een nummer zelf schrijven!´´ ´Omg dat is echt een goed idee!´ zegt Lina. ´Ja we moeten echt een nummer schrijven!´ Ze gingen meteen aan de slag!

  5
  Een paar weken later zijn ze klaar. Ze zetten het online! Ze krijgen meteen heel veel likes vieuws en reacties. Lina en Faya vragen zich af hoeveel abonnees Faya eigenlijk heeft. Ze kijken: 243k abonnees! Faya en Lina zijn zo blij!

  6
  Lina en Faya gaan met hun ouders en Faya´s irritante broertje op vakantie. 2 weken naar Spanje! Lina en Faya zitten op de kamer van Lina. Ze gaan weg over 3 dagen weg. Ze proberen de hele tijd Lina´s moeder over te halen, want ze willen Lina´s microfoon en gitaar meenemen. Het keyboard van Faya gaat sws mee. Lina en Faya gaan in de auto van Lina´s ouders en hun auto en de rest en veel bagage gaat in de auto van de ouders van Faya. De ouders van Faya maakt het niet uit dat er muziekspullen mee gaan, maar de ouders van Lina denken dat ze dan alleen maar muziekdingen gaan doen en niks buiten en met andere kinderen. Nouja.. Lina en Faya zijn sws niet sociaal ofzo. Ze gaan alleen met elkaar om en andere kinderen die ze kennen van insta en Minecraft. De ouders van Faya vinden het niet erg. Ze hebben toch genoeg plaats in de auto´s. Een kwartier later... ´Maaammm. Pleaseee! Anders ga ik me de hele tijd vervelen! Stel het gaat regenen, dan heb ik iets te doen!´ Na een kwartier zeuren door Lina en Faya mag het. Lina mag haar gitaar en microfoon meenemen. *3 dagen later* Lina en Faya zitten in de auto. Het was best lastig om alle bagage is de auto´s te proppen. De standaard van Lina´s microfoon paste niet meer. Die is thuis gebleven.

  7
  Het is de volgende dag om 00:00. Lina en Faya waren gister om 01:26 op de camping. Ze moesten meteen slapen. Lina en Faya hadden afgesproken dat ze als iedereen in bed licht, in de nacht de camping zouden gaan verkennen! Lina gaat Faya wakker maken. Haar bruine haren hangen als een gordijn voor haar gezicht. Lina gaat haar wakker schudden. Faya doet haar grote bruine ogen open. ´Waarom maak je me midden in de nacht wakker! Waar zijn we!´ Lina schiet in de lach, maar snel beseft ze dat ze geen geluid mag maken. Faya weet het weer: ze zijn op de camping. Lina en Faya kleden zich razendsnel aan. Ze poetsen hun tanden en kammen hun haren. Faya en Lina doen nog even wat mascara en concealer op en gaan. Ze pakken een rugtas in met een beetje eten en drinken. Ze zijn buiten. Ze moesten de sleutel van het huisje uit de kamer van Lina´s ouders halen. Het zat nog in de tas van Lina´s moeder. Als eerst zien ze een klein souvenir winkeltje. Hij is nog open. Ze zien Spaanse tekst op een bord: Abierto las 24 horas! Lina en Faya kunnen geen woord Spaans! Faya pakt haar mobiel met haar telefoonhoesje met muzieknootjes. Ze gaat naar google translate. Het betekent: 24 uur per dag open! Lina en Faya gaan naar binnen! Er zijn allemaal van die standaard souvenirtjes, maar ook andere dingen! Er zijn bijvoorbeeld sleutelhangers, boeken en kleding! 'Kom! We gaan weer, we hebben toch geen geld!' zegt Lina 'Laten we naar het strand gaan!'

  8
  'We zijn er! Kijk hoe mooi!' Lina stopt met rennen en kijkt dromerig naar het goudgele zand en de helderblauwe zee. Faya twijfelt geen seconde en rent naar het water. Een paar seconden gaat ze kopje onder. Ze komt weer boven. Haar normaal kastanjebruine haren, lijken wel zwart. Haar make-up is niet uitgelopen. Als Lina in het water springt, loopt haar make-up uit en hangen haar lichtblonde haren als spaghetti slierten langs haar gezicht. 'Kom ook! Het water is super lekker!' Lina twijfelt. Het wordt al ochtend en het is al heerlijk warm! Ze wil eigenlijk zo graag een verkoelende duik nemen, maar waar Faya niet aan gedacht heeft is dat hun ouders hun nat zien! Dan weten ze meteen dat ze weg waren en gezwommen hadden! 'Boeie! Kom gewoon!' Lina twijfelt nog. 'Nee ik blijf hier! Ik ga wel even lezen.' Faya doet alsof ze kotst en zegt: 'Lezen! Het is vakantie!' Lina pakt alsnog haar boek en gaat lezen. Na een halfuur gaat Faya uit het water en gaat muziek luisteren. ´Eigenlijk heb ik echt geen zin om terug te gaan! Jouw ouders zijn wel oke, maar mijn ouders zeuren me de oren van me kop!´ ´Ja. Ik heb eigenlijk ook geen zin om terug te gaan. Weetje wat! We gaan morgenavond met geld gewoon op pad in Spanje! Ik heb zelf stiekem super veel geld mee genomen om te shoppen!´ Zegt Faya. Lina is het ermee eens. Morgen gaan ze om 00:00 op pad in Spanje

Beoordeel deze quiz

commentaren (2)

autorenew

Youra (37324)
voor 1725 dagen
Leuk! Maak pls zo snel mogelijk een deel 2!!!
Taartje07 (80319)
voor 1966 dagen
Laat achter wat je ervan vind! (er komt nog een deel 2 hoorrrr)