Ga naar de commentaren

Garrick Olivander en het diadeem van Ravenklauw

star goldstar goldstar goldstar greystar greyFemaleMale
4 Hoofdstuk - 1.217 woorden - Ontwikkeld door:
- Ontwikkeld op: - 5.492 keer opgeroepen - User-Oordeel: 2,8 van 5 - 6 stemmen- Het verhaal is klaar - 4 mensen vinden het leuk

Garrick Olivander gaat voor zijn eerste jaar naar Zweinstein. Hij maakt er vrienden en volgt de lessen tot een geheimzinnige, met bloed geschreven tekst op de muur verschijnt. Hij bespioneerd Marten Vilijn en komt achter een van Voldemorts grootste geheimen.

  1
  De trein Garrick liep samen met zijn vervelende derdejaars zus Olivia uit Zwadderich door de muur. De rode trein stond al op het perron. "Zullen
  De trein

  Garrick liep samen met zijn vervelende derdejaars zus Olivia uit Zwadderich door de muur. De rode trein stond al op het perron. "Zullen we een coupé zoeken?" Vroeg Garrick. "Ik ga niet bij jou zitten, zei ze en ze stapte in een coupé vol Zwadderaars. Garrick stapte in een coupé met alleen een jongen met een bol gezicht en rode wangen. "Is het goed als ik hier zit?" Vroeg Garrick "ja hoor" ze de jongen" ik ben Olaf Zwarts"
  "Garrick Olivander" zei Garrick en ze schudde elkaar de hand.

  "Op welke afdeling hoop jij te kommen?" Vroeg Olaf na een tijdje. "In ieder geval niet bij mijn zus en Zwadderich" zei Garrick "en jij?" "Mij familie is allemaal Zwadderich, maar ik wil liever Huffelpuf!" Zei Olaf.

  2
  De sorteer ceremonie Even later stonden ze allemaal in een rijtje voor de Sorteerhoed. "Zwarts, Olaf" werd omgeroepen. Garrick wenste hem ge
  De sorteer ceremonie

  Even later stonden ze allemaal in een rijtje voor de Sorteerhoed. "Zwarts, Olaf" werd omgeroepen. Garrick wenste hem geluk en hij liep naar voren. "Huffelpuf" riep de hoed. "Olivander, Garrick" Garrick liep naar voren. De hoed riep "ravenklauw" en hij liep naar zijn nieuwe klassenoudste.

  "Volg mij" zei Rodolphus Leeflang, de klassenoudste van ravenklauw. "Afblijven Banning, zit vol nurgels" een piepklein jongetje trok zijn hand snel terug van een harnas. Ze liepen een wenteltrap op en kwamen bij een deur met een klopper in de vorm van een adelaar. Leeflang tikte met zijn stok op de klopper die een vraag stelde: "waarom zijn patronussen van zilver? Leeflang dacht goed na en zei toen"omdat goud te duur was!" De deur zwaaide open en een blauwe kamer vol sterren werd zichtbaar. Een beeld van Rowena ravenklauw stond middenin en Garrick ging naar zijn slaapkamer, plofte op bed en viel als een blok in slaap.

  3
  Zwadderaars en griffoendors De volgende ochtend ging Garrick naar zijn eerste les: bezweringen. Meneer Bollokijn gaf hen les en hij ging aan de tafel
  Zwadderaars en griffoendors

  De volgende ochtend ging Garrick naar zijn eerste les: bezweringen. Meneer Bollokijn gaf hen les en hij ging aan de tafel zitten bij Olaf en Banning. Ze moesten hun veer laten zweven met de spreuk: wingardium leviosa. Filius kon het meteen. Garrick wist hem een paar centimeter de lucht in te laten vliegen maar Olaf's veer werd alleen met een geweldige kracht naar voren geblazen. “je hebt de verkeerde stok” zei Garrick “waar heb je die gekocht?” “Olivanders” zei Olaf “de goedkoopste” “ik neem je in de kerstvakantie wel mee” zei Garrick ΅dan kan je die inwisselen voor jouw toverstok”

  Na bezweringen liepen ze met z’n drieën naar verweer tegen de zwarte kunsten. professor Perkamentus gaf dat vak en ze begonnen met de theorie van Wwierlingen. Garrick mocht Perkamentus graag, maar had het gevoel dat hij door hem heen keek.

  Toen was het pauze en gingen ze naar de grote zaal. maar in de hal liep Garrick een bekende tegen het lijf. zijn zus stond met twee andere zwadderaars voor zijn neus. ΅Heb je het gehoord?” vroeg Olivia gemeen “er is op de derde verdieping een tekst geschreven met bloed: de geheime kamer is open, pas op modderbloedjes. er schijnt een monster in het kasteel te wonen.” Olaf rilde. “o” zei Olivia “dus dit zijn je nieuwe vrienden? Een lilliputter en een Humpelpof” haar vrienden lachten. “t’is Huffelpuf jij smerige…” maar Olivia had haar toverstok al getrokken en Olaf lag vier meter verderop op zijn rug. Olivia blies de rook weg van haar punt zoals in een cowboyfilm. Op dat moment kwam een zevende jaars Griffoendor en hoofdmonitor genaamd Minerva Anderling aanlopen. “Wat heeft dit te betekenen.” zei ze “jullie komen met mij mee.” Op dat moment werd er iets de trap af gedragen dat Garrick achteruit deed deinzen. Een brancard met een wit laken erover. Er lag zo te zien iemand onder en een meisjeshand hing over de rand. Professor Perkamentus praatte met een enge, slangachtige jongen die tegelijk heel knap was: de klassenoudste van Zwadderich, Marten Vilijn Perkamentus liep weg en de jonge liep naar een bezemkast. Hij deed hem open en een enorme derdejaars werd zichtbaar. “Je bent erbij Hagrid!” riep Marten. “Aragog zou nooit iemand pijn doen” zei Hagrid. Een enorme spin rende uit de kast en sprong door het raam. Garrick zag Martens groene gewaad nog net achter hem aan wapperen toen hij de trap naar de Ravenklauw toren nam.

  4
  De kamer onder het beeld Garrick rende achter Vilijn aan. Vilijn had de deur bereikt en Garrick bleef hem bespioneren. “Waarom zijn bomen van hout e
  De kamer onder het beeld

  Garrick rende achter Vilijn aan. Vilijn had de deur bereikt en Garrick bleef hem bespioneren. “Waarom zijn bomen van hout en blade… IMPERIO” de deur vloog open en Vilijn stormde naar binnen. “WINGARDIUM LEVIOSA” het beeld van Rowena Ravenklauw steeg steeds hoger op en een gat werd eronder zichtbaar. Marten sprong er in en Garrick volgde. Ze kwamen in een ronde kamer en Olivander trok zich terug in de schaduw.

  ik hoor je denken: Waarom staat die kamer niet op de sluipwegwijzer? Nou omdat niemand van de makers van de sluipwegwijzer in ravenklauw zat.

  Tegen de muur van de kamer stond ook een beeld van Rowena Ravenklauw. Marten stopte zijn toverstok in de neus van het beeld en fluisterde een ingewikkeld wachtwoord. De mond ging open en in plaats van tanden kwam er een zilveren tiara uit de mond. “Prima verstop plek” mompelde Villijn in zichzelf en hij greep de tiara. Marten begon ingewikkelde spreuken te fluisteren. “Waarom lukt het niet” mompelde hij na een tijdje. “Ik heb Jennie toch via de basilisk gedood!” opeens kwam er vreemd zwart spul uit Vilijns ogen, neus, mond en oren. Als een zwerm woedende, zwarte wespen. Ze vlogen op het diadeem af en leken ermee samen te smelten. Toen was het voorbij en zei Vilijn zonder ook maar een moment naar Garrick te hebben gekeken “Garrick Olivander, vind je het normaal om mensen te besluipen?” Olivander schrok zich een ongeluk en een groene straal flitste op hem af. De enige spreuk die hij kon bedenken was expelliarmus dus vuurde hij die af. De stralen raakte elkaar en een explosie van groen en rood vulde de kamer. Dat gaf Vilijn net genoeg tijd om te ontsnappen en Olivander rende achter hem aan. Marten rende naar de zevende verdieping, liep langs het wandtapijt van de trollen in tutu’s en was verdwenen. Olivander zag nog net de laatste restjes deur toen hij zich realiseerde dat hij dit nooit zou vertellen. Zelfs niet als de wereld er vanaf hing…

Beoordeel deze quiz

commentaren (24)

autorenew

Sterre_Lena (68848)
voor 206 dagen
Ik vind het een best leuk verhaal! Ik heb zelf ook verhalen geschreven onder de naam Sterre_Lena, bv. 'De verdwenen toverstok'.
Maar goed, ik heb dit verhaal dus geschreven en ik heb hier een beoordeling:

Tops:
+ leuk dat er mensen in voorkomen van de Harry Potter-boeken
+ veel fantasie en leuk bedacht

Tips:
- de lay-out kon wat beter, net zoals de punten en hoofdletters
- meer alinea's, dat is overzichtelijker
- één keer kon ik het niet helemaal volgen, misschien door de weinige alinea's

Conclusie:
Het is een heel leuk verhaal en het enige wat er aan mankeert is de lay-out, de alinea's en leestekens. Het verhaal zelf is wel goed, maar misschien kon het nog iets duidelijker. Het belangrijkste aan een verhaal is natuurlijk dat het spannend is en leuk om te lezen en dat was het wel. Alleen de lay-out was nog niet zo goed, misschien kun je het voortaan even checken na afloop.
Ik twijfel tussen 3 en 4 sterren. Ik denk dat ik het verhaal toch maar 4 sterren geef en ik roep 'm op!
Goed gedaan!
Fred (46303)
voor 230 dagen
VERVOLG! VERVOLG! VERVOLG *Bonken op de tafel*
Professor Sneep (46303)
voor 326 dagen
Leuk verhaal. Ik ga morgen naar school. Katten zijn fantastisch. Is er nog iets te eten?
George of fred (00107)
voor 463 dagen
Prachtig voor de achtergrond
Mia (57065)
voor 586 dagen
Het is een super verhaal
Mia (57065)
voor 586 dagen
Hé Bellatrix van Detta het is toch een eigen verhaal dan kunnen dingen anders. ( niet z’n kritisch)
Bella(trix) van Detta (79558)
voor 947 dagen
O en het klopt niet want vilein gebruikt de dood van jenny voor zijn dagboek.

hij verstopt het diadeem pas als hij om een baan komt vragen.

het diadeem lag verstopt in een holle boom in een bos in albanië.
Bella(trix) van Detta (79558)
voor 947 dagen
is rodolphus Leeflang de vader van Xenofilus Leeflang?

was Perkamentus niet leraar gedaanteverwisselingen?

is Olivander niet ouder dan Perkamentus? of dan maar een paar jaar jonger?

is banning niet veel jonger dan Olivander?

wel mooi verhaal gewoon hoor gewoon nieuwsgierig
Harry Potter fan!!! (93073)
voor 1053 dagen
Luna lovegood* ik ben ook een grote lotr fan! ;)
Harry Potter fan!!! (93073)
voor 1053 dagen
Wauw! leuk verhaal!!!!!!!
harry potter (41749)
voor 1338 dagen
leuk verhaal
Nootje (86944)
voor 1345 dagen
van Raveklauw niet zo goed
Nootje (86944)
voor 1345 dagen
Tof verhaal echt cool alleen snap ik het stukje met Marten Vilijn in de leerlingenkamer v
Daan Tomas (59887)
voor 1419 dagen
Goed gemaakt en veel items uit de boeken samengevat, zo te zien ken je t goed haha
Ron Wemel (49408)
voor 1641 dagen
((big)Leuk! Ook leuk dat ik op internet kan omdat pa de loterij heeft gewonnen, ookal duurde het nogal lang totdat ik doorhad hoe die dreuzeldingen werken. Telefoons toch?
Rowena Ravenklauw (97554)
voor 1822 dagen
super leuk!! je moet echt vaker dit soort stukjes verhaal van Harry Potter schrijven!! :)
Draco Malfidus (77542)
voor 1834 dagen
heel leuk (ik ben echt een heel grote HP fan)
Ginny Wemel (89946)
voor 1898 dagen
OMG Martens herinnering heeft me bijna vermoord!!! Gelukkig heeft Harry mij gered😍😘😗😙😚
Alastor Dolleman (53767)
voor 1921 dagen
Cool! dat gebeurd tog ook bij Harry Potter en de vuur beker.
felicia (52817)
voor 1972 dagen
superleuk verhaal. ben ook een mega hp fan.ga je er nog meer maken?